Az ELTE-vel rendez közös meetupot a Neumann Társaság az intézmény digitális transzformációjáról

Az ELTE-vel rendez közös meetupot a Neumann Társaság az intézmény digitális transzformációjáról
Digitalizáció az oktatásban: az ELTE címmel rendez a legnagyobb magyarországi egyetem, az ELTE munkatársainak közreműködésével zajló online meetupot a Neumann Társaság 2022. december 8-án.

2020 márciusában a koronavírus járvány terjedése miatt Magyarország néhány nap alatt az online térbe költözött, beleértve a hazai felsőoktatási intézményeket is. Több mint két és fél évvel a pandémia kitörése után a több mint négyezer főt foglalkoztató ELTE mint intézmény digitális átállásáról és az online zajló oktatásról beszélgetünk az egyetem két vezető beosztású munkatársával.

A meetup vendégei egy “keletkezéstörténetet” elevenítenek fel, két szemszögből is megosztva tapasztalataikat a hallgatósággal: egyrészt oktatásszervezési, másrészt informatikai/műszaki megvalósíthatósági irányból.

A Digitalizáció az oktatásban: az ELTE meetup felkért szakértői:

Cseszregi Tamás, az ELTE oktatási igazgatója. Az igazgatóság feladata az egyetem oktatásszervezési feladatainak végrehajtása, illetve a kari szintű oktatásszervezési feladatok irányítása és szakmai felügyelete.

Ritter Dávid, az ELTE informatikai igazgatója. Az igazgatóság központi informatikai, oktatástechnikai és telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt az egyetem számára, és ezek keretében biztosítja a hálózat, a kliensek és a szerverek működtetését, a felhasználók adminisztrációját és felügyeletét. Koordinálja az egyetem IT-fejlesztéseit és az IT-stratégiája kialakítását.

Szó fog esni az oktatók, a diákok és az adminisztratív munkavállalók kezdetkori digitális készségeiről, a virtuális oktatás megszervezése és a szervezet általános működése érdekében alkalmazott eljárásokról és megoldásokról, valamint az elért eredményekről, tanulságokról. Hogy a végbement transzformáció sikerét miképp ítélik meg a kulcsszereplők, az ad hoc kialakult válsághelyzet mennyiben hagyott teret a kifinomult tervezésnek, mik voltak a legnagyobb nehézségek és volt-e “mázli” avagy szerencsés fordulat, a beszélgetés során fogjuk megtudni.

A Neumann Társaság részéről a beszélgetést Dandoy Gabriella, a Neumann Társaság munkatársa moderálja.

A 2022. december 8-án 14 órától zajló Digitalizáció az oktatásban: az ELTE meetup Zoom platformon zajlik majd, az eseményen való részvétel ingyenes, mindössze előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet ezen a linken lehet elvégezni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!