Az Apple saját böngészővel készül a Google ellen

Az Apple saját böngészővel készül a Google ellen
Ha minden igaz, akkor az almás cég épp a Google lecserélésén dolgozik. Nem elhanyagolható, hogy utóbbi feldarabolásán ügyködik éppen az amerikai Igazságügyi minisztérium.

A Financial Times értesülései szerint az Apple ai iOS 14-ben elkezdte mutatni a saját keresési eredményeit. Ez azt is jelentheti, hogy az Applenél éppen gőzerővel dolgoznak azon, hogy a Google keresőmotorját egy saját fejlesztésű cuccra cseréljék a készülékeiken.

A Google feldarabolásának szele állhat a háttérben

Ennek köze lehet ahhoz is, hogy néhány napja kiderült, az amerikai Igazságügyi minisztérium trösztellenes keresetet nyújtott be a Google ellen, a vád többek között az, hogy a techóriás illegális taktikákkal próbálja megőrizni monopol helyzetét a böngészőpiacon. A dokumentumokból az is kiderült, hogy a Google eddig éves szinten olyan 8 és 12 milliárd dollárnyi összeget fizetett ki az Apple-nek azért, hogy a keresőjét beépítsék az almás termékekbe.

Azért a Google mégiscsak tud valamit

A trösztellenes mozgolódás rákényszerítheti az Apple-t ugyan, hogy saját böngészőt fejlesszen, de azt is hozzá kell tenni, hogy nem könnyű lenyomni a Google-t azon a játszótéren, amit lényegében ők építettek. Ezért sem volt annyira sikeres a Google maps-re hajazó Apple maps próbálkozás sem. Persze az is igaz, hogy van olyan techcég, amelyik rendelkezik egy új, menő keresőmotor megépítéséhez szükséges szellemi és anyagi tőkével, az az Apple.

(via Mashable)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …