Az Apple is saját ChatGPT-klónt fejleszt

Az Apple is saját ChatGPT-klónt fejleszt
Az Apple is igyekszik felkerülni a generatív mesterséges intelligencia (AI) térképére, és a Bloomberg információi szerint saját ChatGPT-szerű chatbotot fejleszt, amit nem hivatalosan egyelőre Apple GPT néven emlegetnek.

Ez az elnevezés már csak azért is félrevezető, mert a chatbot a hírek szerint saját nagy nyelvi modelljét, az Ajaxot használja majd, amit a Google Cloudon keresztül, a Google JAX gépi tanulási keretrendszer segítségével építettek fel a cég szakemberei. A Bloomberg forrásai azt állítják, több csapatot ráállítottak a projektre, amelyben nagy hangsúlyt fektetnek a lehetséges adatvédelmi problémák kiküszöbölésére.

A Bloomberg szerint az Apple szoftverfejlesztésért felelős alelnöke, Craig Federighi, valamint a 2018-ban a Google AI-részlegétől átcsábított John Giannandrea vezeti a chatbot-projektet.

A cég egyelőre semmit sem jelentett be hivatalosan, így egyelőre nem lehet ennél többet tudni az Apple chatbotjáról. Tim Cook, a cég vezérigazgatója mostanában inkább a Vision Pro kiterjesztettvalóság-szemüveg promotálásával volt elfoglalva, és minden AI-ra vonatkozó kérdést azzal hárított el, hogy rajta vannak az ügyön, de semmibe sem akarnak meggondolatlanul belevágni.

A teljes cikk a Qubit oldalán érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!