Az Apple gépein is megy a Windows 11 ezzel a programmal

Az Apple gépein is megy a Windows 11 ezzel a programmal
A Microsoft Windows 11-et nem csupán a normál PC-kre és laptopokra lehet felrakni, egy segédprogramnak hála az almás cég Macjei is elboldogulnak vele.

A Parallels nevű virtualizációs szoftver az Apple-rajongók egyik jól bevált eszköze. A program elsősorban arra jó, hogy a Macen belül egy másodlagos számítógépet, illetve környezetet hozzon létre a felhasználó, és azon keresztül tetszőleges oprendszereket futtasson - írja a hvg.hu. A hasznos eszköz fejlesztője nemrég pedig közölte, hogy a csomag már az újabb Windows 11-gyel is kompatibilis.

A bővítéssel együtt azt is megoldotta a készítő, hogy a programot a gyorsabb M1 chipekkel rendelkező gépekre is fel lehessen rakni. A program újabb kiadása mindemellett komoly telejsítménynövekedést is képes felmutatni: a Windows indításának ideje 33 százalékkal gyorsabb, a 2D-s grafikai renderelés sebessége 17,25%-kal emelkedett, az OpenGL esetében pedig hatszoros gyorsulás mérhető az előző, 16-as kiadású szoftverhez képest.

A Parallels előnye, hogy a felhasználó egy teljes értékű windowsos környezethez juthat általa, a már megszokott (microsoftos) eszközökkel együtt. A dolog egyedüli hátránya, hogy ez az élmény nincs ingyen: az otthoni és az iskolai felhasználók évi 79,99 euróért, közel 29 ezer forintért juthatnak hozzá. Ha viszont kifizetik az egyszeri 99,99 eurós árat (kb. 35 ezer forint), akkor a szoftver mindig elérhető marad. A vállalati ügyfeleknek, fejlesztőknek az éves licencdíj kerül ennyibe.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple, windows 11