Az Apple bemutatta az álomvilág valóságát

Az Apple bemutatta az álomvilág valóságát
Újabb forradalmi lépést tett az Apple a technológia világában a régóta várt Apple Vision Pro, az augmented reality (bővített valóság) okosszemüveg bemutatásával.

Az Apple végre lerántotta a leplet a régóta várt bővített valóságot (augmented reality) felhasználó szemüvegéről, az Apple Vision Pro-ról, amellyel új korszakot nyit a vállalat a hardverpiacán. Az elnök-vezérigazgató, Tim Cook szerint az új headset "természetesen összekapcsolja a valós és a virtuális világot". Az Apple továbbá bejelentette legújabb iPhone operációs rendszerét, valamint a MacBook Air frissítéseit.

Az Apple legújabb innovációja, az Apple Vision Pro, megalkot egy végtelen vásznat az alkalmazások számára, amely túllép a hagyományos kijelzők határain, és egy teljesen háromdimenziós felhasználói felületet vezet be, amelyet a legtermészetesebb és legintuitívabb bemenetekkel lehet irányítani - a felhasználó szemeivel, kezeivel és hangjával. A Vision Pro a világ első térbeli operációs rendszere, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan módon interakcióba lépjenek a digitális tartalommal, mintha az valóságosan jelen lenne a térben. Az úttörő jellegű Vision Pro kialakítása egy ultra-nagy felbontású kijelző rendszerre épül, amely 23 millió képpontot tartalmaz két kijelzőn, valamint egyedi Apple chippel rendelkezik egyedülálló kettős chip kialakításban, hogy minden élmény úgy tűnjön, mintha az a felhasználó szemei előtt valós időben zajlana.

Az Apple Vision Pro kétórás akkumulátor-üzemidővel rendelkezik, és 3 499 dollárba (1 208 821 forintba) kerül. A készülék elsők között az Egyesült Államokban lesz elérhető a jövő év elején. Az ár jóval magasabb, mint a jelenleg a piacon lévő AR szemüvegek ára.

Az Apple Vision Pro szuperszemüveg egyedi kinézetével kitűnik a piacon lévő hasonló eszközök közül. Sokkal inkább hasonlít síszemüvegre, mint egy virtuális valóság headsetre. Az Apple az "augmented reality" (bővített valóság) kifejezést használta arra, hogy leírja az új eszköz képességeit. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy virtuális tárgyakat helyezzünk a valóság köré, így összekeverve a valóságot a virtuális valósággal egy képernyőn keresztül.

Az Apple Vision Pro szemüveg kézmozdulatokkal, szemmozgással és hanggal vezérelhető. Például az ujjak összenyomásával választhatunk, és az ujjak le-fel mozgatásával görgethetünk az oldalon. Az új eszköz lehetővé teszi az alkalmazások használatát, filmek nézését és dokumentumok írását is a virtuális világban.

Az Apple Vision Pro szemüveg nem csak a virtuális világba nyújt bepillantást, hanem bevonja a valóságot is, így új dimenzióban tapasztalhatjuk meg a digitális tartalmakat.

Az Apple továbbá bemutatta az iOS17-et is, az iPhone legújabb operációs rendszerének legfrissebb verzióját. Az új verzióban szerepelnek olyan frissítések, mint a "kapcsolati plakátok", amelyek képet vagy képet adnak magunkról azoknak az embereknek a telefonján, akiket hívunk, valamint a "valós idejű hangposta", amely valós idejű átiratot biztosít a hagyott üzenetekről.

Az Apple bevezetett egy olyan rendszert is, amelyet Check-Innek nevez, és automatikusan értesíti egy barátot vagy családtagot, amikor hazaérünk.
Ha az utazásunk jelentősen csúszik, a rendszer képes arra, hogy másoknak közölje, hogy még nem értünk haza.

Az új operációs rendszert 2023 őszén fogják bemutatni.

Forrás: https://www.apple.com/newsroom/2023/06/introducing-apple-vision-pro/

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!