Az Amazon virtuális pénze

Az Amazon virtuális pénze
Amazon Coin néven virtuális pénzt vezet be az Amazon. A Bitcoin sikeréből kiindulva, az új megoldás érdekes lehetőségeket tartogathat. A valódi pénz helyettesítő eszközből most 500-at (5 dollár) ingyen is megkaphatunk.

Az Amazon mostanában szokatlanul sok újdonsággal jelentkezett. Ezek egyike a most bevezetésre kerülő Amazon Coin. A virtuális pénzt applikációkra, játékokra, illetve applikáción belüli vásárlásokra (inapp purchase) költhetjük.

Az Amazon Coin jelenlegi "árfolyama" kedvezményes, a vásárlók 5 dollárnyi értéket most 4,50-ért szerezhetnek meg, az 50 dollárnyi (5000 Amazon Coin) most 45 dollár, a 100 dollár értékü (10 000 coin) csak 90 dollárba kerül.


Az applikáció fejlesztőknek semmit sem kell változtatni a programjaikon, továbbra is 70 százalékot megkapnak a bevételekből. Az Amazon az új fizetőeszköz bevezetéstől növekedő forgalmat vár, hiszen a kedvezményes árfolyam gyakorlatilag kedvezményes értékesítést is jelent.

Az Amazon Coin főleg a Kindle Fire tulajdonosok miatt jött létre, akik most ajándékba kapnak 500-at (5 dollár értékben) a cégtől. A cég tabletjei kifejezetten jól fogynak, a legutóbbi felmérések szerint. Az első negyedévben 1,8 millió fogyott a csinos készülékekből, mintegy kétszer annyi mint a Microsoft új táblagépeiből.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!