Az Amazon saját, ChatGPT-hez hasonló rendszert fejleszt

Az Amazon saját, ChatGPT-hez hasonló rendszert fejleszt
Az LLM (large language model) technológiára épülő, generatív nyelvi modell a cég Alexa hangasszisztensét fogja felturbózni.

Egy, a Business Insiderhez eljuttatott dokumentum alapján a kaliforniai cég is dolgozik saját nyelvi modelljén, amely a világot jelenleg lázban tartó ChatGPT chatbothoz hasonló alapokon fog működni.

A kiszivárgott dokumentum egyik példája szerint Alexa egy esti mesét generál, miután egy nyolcéves gyerek megkéri, hogy meséljen egy „macskáról és a holdról”. A hangasszisztens egy egész történetet talál ki „Mittensről, az első macskáról, aki valaha eljutott a Holdra”. Ezenkívül ismerteti az Echo Show kamerájának működését is, amely látja, hogy a gyermek egy Olaf figurát tart a kezében, és beépíti a Disney karaktert a történetbe. Valljuk be, ez azért egy kissé hátborzongatóan hangzik…

Egy másik bemutatott példában a felhasználó a következőt kéri: „Alexa, keresd meg azt az HBO vagy Netflix műsort, amelyben gazdag emberek Szicíliába vagy Hawaiira mennek nyaralni”, erre pedig a hangasszisztens kitalálja, hogy ez A fehér lótusz című sorozat. Ezután a felhasználó megkérdezi, hogy mi a szereposztás, amire Alexa részletesen válaszol, a FireTV-n pedig megmutatja, hogy az HBO-nak van egy ingyenes próbaverziója. Majd a felhasználó arról érdeklődik, hogy a próbaidőszak után mennyibe kerül az HBO, mire Alexa megmondja az árat, és még azt is megkérdezi, hogy a felhasználó szeretne-e előfizetni (az Amazon Prime Video Channels-en keresztül természetesen).

“Gondolkodó entitás”

A dokumentum azt is említi, hogy az Amazon úgy képzeli el Alexát, mint egy olyan entitást, amely gondolkodik, ahelyett, hogy adatbázisból hívná le a válaszokat. Az Alexa LLM Entertainment Use Cases című szakasz pedig arról szól, hogy az új AI-rendszer különösen a médiaajánlásokat, a hírek közlését és a történetmesélést teszi majd még “beszélgetősebbé”.

Olvasd el a teljes cikket a Kosárérték E-kereskedelmi magazin oldalán!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: amazon, ChatGPT