„Alakváltó zenével” kísérletezik az Apple

„Alakváltó zenével” kísérletezik az Apple
Egyre több zenei streaming szolgáltatást vásárol fel az Apple. Most például a mesterséges intelligenciával próbálkoznak.

Egymás után vásárolja fel a zenében utazó cégeket az Apple. Tavaly például a klasszikus zene streamelésével foglakozó Primephonic céget szerezte meg, hogy komolyzenei kínálattal bővíthesse az Apple Musicot. Most újabb zenei cég került a vállalathoz, miután felvásárolta a 2016-ban alapított AI Music nevű startupot, ami mesterséges intelligenciát használva hoz létre személyre szabott jogdíjmentes zenét.

A személyre szabott ebben az esetben nem azt jelenti, hogy a felhasználó a korábbi választásai alapján kap ajánlatokat, hanem azt, hogy a zenék a felhasználók aktuális tevékenységeihez igazodnak. Sportolás közben például a szívveréstől függően változhat, igazodva a gyakorlatok intenzitásához. Az is lehetséges, hogy videójáték közben a zene alkalmazkodik a játék hangulatához.

Az AI Music vezérigazgatója, Siavash Mahdavi 2017-ben „alakváltó zenéről” beszélt, ami képes igazodni akár a napszakokhoz is. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy dalt reggel még akusztikus verzióban hallgatunk, míg az edzőteremben ugyanannak a számnak a deep house verziójára sportolhatunk. Tehát a dal tulajdonképpen képes megváltoztatni magát.

Az AI Music emellett kifejlesztette a Infinite Music Engine technológiát is, ami marketingeseknek, kiadóknak és reklámügynökségeknek kínál testre szabott audio-megoldásokat.

Hogy az Apple mennyiért vásárolta fel a mesterséges intelligenciával kísérletező céget, és hogyan szeretné mindezt beépíteni az Apple Musicba vagy egyéb szolgáltatásokba, arról egyelőre nincsenek információk.

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!