Aláírták az adásvételit, a 4iG-é a Vodafone Magyarország többsége

Aláírták az adásvételit, a 4iG-é a Vodafone Magyarország többsége
A felek aláírták az adásvételi szerződést, amellyel sikeresen zárulhat a Vodafone Magyarország Zrt. akvizíciója – áll a részvénytársaság a Media1-hez eljuttatott sajtóközleményében.

A 4iG Csoport és a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. a céltársaság átvilágítása után állapodtak meg a Vodafone Europe BV-vel a tranzakció feltételeiben - írja a media1.hu. A felek a Vodafone Magyarország értékét (enterprise value) 660 milliárd forintban állapították meg. A szerződés értelmében a 4iG szakmai befektetőként, leányvállalatán az Antenna Hungárián keresztül 51 százalékos irányító befolyást, míg a Magyar Állam 49 százalékos közvetett befolyást szerez a Vodafone Magyarország Zrt.-ben.

A tranzakció a vételár megfizetését követően, várhatóan január 31-én zárul, a finanszírozás előkészítésében és szervezésében, valamint pénzügyi tanácsadóként a világ egyik legnagyobb befektetési bankja, a J.P. Morgan SE segítette a 4iG-t.

A Budapesti Értéktőzsdén bejelentett tranzakció amellett, hogy a volumenét tekintve a rendszerváltást követően az egyik legnagyobb vállalatfelvásárlás, a 4iG Csoport és a Vodafone Magyarország vezetékes és mobilkommunikációs portfóliójának egyesítésével létrejövő nemzeti vállalatcsoport számos szolgáltatási területen nyithatja újra a piaci versenyt, és megerősíti szerepét a konvergens távközlési szolgáltatások területén – írja a vállalat a közleményében.

„A magyar állam és a 4iG stratégiai együttműködése a tranzakcióban a piac átalakulása mellett a versenyképesség javulását és a gazdaság digitális transzformációjának gyorsulását is eredményezheti” – hangsúlyozta Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnöke.

Az Umlaut 2022 évi felmérése alapján a Vodafone vezetékes szolgáltatásait 800 ezer, míg mobilszolgáltatásait 3 millió ügyfél veszi igénybe. A tranzakcióval a 4iG és a magyar állam tulajdonába kerülnek a Vodafone Magyarország Zrt. mobilfrekvenciái, az aktív rádiós átviteli berendezései, az aktív antennák és kábelek, a kültéri kabinetek egy része, továbbá az felhordó és a tornyokat kiszolgáló optikai hálózata egyaránt. A teljes cikk itt folytatódik.

A Vodafone Magyarország a tranzakcióval kapcsolatosan nem közölhet további információt. Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy a Vodafone Magyarország üzletmenete zavartalan és folyamatos, szolgáltatásai teljes mértékben és a megszokott magas minőségben folyamatosan működnek. A szolgáltató továbbra is elkötelezett a kiváló ügyfélélmény és Magyarország digitális fejlesztése mellett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Vodafone, 4iG