AirPods fülhallgató mentette meg egy nő életét

AirPods fülhallgató mentette meg egy nő életét
Egy amerikai nő az AirPods fülhallgatójának és az aktív digitális asszisztensnek köszönheti, hogy idejében tudott segítséget hívni. Okoseszközei mentették meg az életét.

Egy 60 éves nő egyedül dolgozott virágboltjában, amikor megbotlott és beverte a fejét egy vasrúdba. Arra nem emlékszik, hogy elveszítette-e az eszméletét, azt viszont hamar észrevette, hogy ömlik a vér a fejéből. Szerencséjére a fülébe dugott AirPodson keresztül tudott szólni Sirinek, a digitális asszisztensnek, hogy hívja a 911-et. Ha a rendőrség és a mentők negyedórával később érkeznek, nem biztos, hogy a nő életben marad – számolt be az esetről a People magazin.

Csak nagyon kevesen tudják, hogy az AirPodson is lehet használni a Siri hívásindító szolgáltatást. Ez azonban csak akkor működik, ha a „Hey Siri” hangalapú parancskiadás aktiválva van a fülhallgatóhoz tartozó iPhone-on. De a Siri egyébként manuálisan is aktiválható az AirPodsokon. A funkciót az AirPods Pro, az AirPods 2, az AirPods 3 és az AirPods Max támogatja.

A hangalapú digitális asszisztens alkalmazására nem csak az Apple-termékek esetében van lehetőség. A funkció az androidos készülékeken és a hozzájuk csatlakozó kompatibilis fülhallgatókon is aktiválható. Ebben az esetben a Google Asszisztens vagy a Samsung-féle Bixby lehet segítségünkre.

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!