Adattudomány segíti a jövő női bűnüldözőit

Adattudomány segíti a jövő női bűnüldözőit
A globális analitikai vállalatként ismert SAS képzéssel és technológiával támogatja a 30x30 Initiative elnevezésű kezdeményezést, amely azt a célt tűzte zászlójára, hogy növelni fogja a nők arányát a rendőri szerveknél. A SAS az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a közbiztonsági analitikára, ugyanis a bűnüldöző szervek igyekeznek jobban kihasználni az adatokat a nyomozások felgyorsítása és a közösségi eredmények javítása érdekében.

Az Egyesült Államokban jelenleg a nők az esküt tett rendőrök mindössze 13%-át, a rendőri vezetésnek pedig 3%-át teszik ki. A 30x30 Initiative célja, hogy 2030-ra 30%-ra növelje a nők arányát a rendőrségi újoncok között, és hogy a munkahelyi kultúra szándékosan támogassa a képzett női rendőrök sikerét pályafutásuk során.

„Az adatok állnak az általunk szorgalmazott változás középpontjában. Segítenek diagnosztizálni az egyenlőtlen eredményeket a toborzás, az értékelés és a megtartás terén, és létfontosságúak az olyan kezdeményezések számára, amelyek mérni kívánják a nemek közötti egyenlőségre irányuló erőfeszítések hatását” – mondta Maureen McGough, a 30x30 Intitative társalapítója.

A 30x30 szerint a kutatások azt mutatják, hogy a női rendőröket a közösség őszintébbnek és együttérzőbbnek tartja, kevesebb önkényes letartóztatást hajtanak végre, ritkábban szerepelnek peranyagokban és panasztételekben és kevesebbszer intézkednek erőből.

Az alapvető programozástól a nyomozás irányításáig
A bűnüldöző szervek világszerte hasznosítják az adatok erejét az ügykezelés, a tisztviselők biztonsága, a közösségi szerepvállalás és a bizonyítékokon alapuló rendőri munka érdekében. Így a rendőri szakmának új készségekre van szüksége a bűnözés elleni küzdelemhez. A SAS személyre szabott képzési útvonalat kínál a bűnüldöző szervek munkatársai számára, amely ezekre az értékes adatkészségekre összpontosít:

A SAS Programming I: Essentials a programozás alapjait tanítja meg egy olyan világban, ahol a digitális bizonyítékgyűjtés egyre fontosabbá válik.
A Data Literacy Essentials tartalmazza, mi az adat, miért fontos a mai világban, a közösségünket fenyegető potenciális veszélyek, kockázatok és károk megértésében.
A Leading with Analytics megtanítja, hogy az adatvezérelt megközelítés hogyan támogathatja a hatékony döntéshozatalt, amely pozitív változásokat eredményez. A képzésben résztvevők megtanulják, hogyan kell problémákat úgy megfogalmazni, hogy az adatokkal és az analitikával megválaszolhatók legyenek, és hogyan lehet leküzdeni az adattulajdonosok közötti kommunikációs akadályokat.
Az Investigation Management and Analysis a legjobb bűnüldözési gyakorlatokat, nyomozati technikákat tömöríti annak érdekében, hogy a bűncselekményeket és a gyanúsítottak minél mélyebb megértsék a képzésen résztvevők. A tanulók egy bűnügyi történetbe csöppennek bele, amely egy szervezett csoport vezetőjének azonosításához vezet, és olyan technikákat tanulnak, amelyek a valós nyomozások során segítséget nyújtanak.

Az érdeklődők a SAS kapcsolódó oldalán férnek hozzá a képzésekhez.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Adat, nők, SAS