Adathalászati kísérlet miatt figyelmeztet az MKB Bank

Adathalászati kísérlet miatt figyelmeztet az MKB Bank
Az utóbbi időszakban megszaporodtak az MKB Bank ügyfeleit célzó adathalász kísérletek, amelyek során a csalók személyes adatokat próbálnak megszerezni. Az adathalászok legújabb módszere, hogy a Google keresőjében hirdetik csaló oldalaikat.

Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett az MKB Bankhoz, amely szerint adathalász linkre kattintottak a Google keresőjéből. A bank szakemberei a következőket javasolják az ügyfeleknek biztonságuk érdekében:

• Soha ne a böngésző keresőjén keresztül keressenek rá a bank vagy bankjuk internetbankjának oldalára (pl. Google). Minden esetben a bank hivatalos honlapjáról (www.mkb.hu) nyissák meg az internetbankot.

• Ellenőrizzék a böngésző címsorában szereplő címet, és amennyiben nem a https://login-online.mkb.hu/ vagy a https://www.mkbnetbankar.hu/ cím szerepel, vagy nem „.hu”-ra végződik a cím, azonnal zárják be a böngészőt.

• Minden esetben olvassák el az SMS-ben kapott jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adják jóváhagyásukat.

• A bank applikációjával történő jóváhagyás esetén mindig ellenőrizzék az aláírandó tranzakciót vagy módosítást jóváhagyás előtt.

• Amennyiben bizonytalanok az MKB Banktól kapott üzeneteket illetően (pl. nem ők indították a tranzakciót vagy applikáció telepítést), azonnal hívják a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Amennyiben megnyitották a hivatkozást és megadták az adataikat, azonnal keressék fel a bank ügyfélszolgálatát és függesszék fel netbank jogosultságukat!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!