A tengerentúlon és Ázsiában is hódít a magyar NLP algoritmus

A tengerentúlon és Ázsiában is hódít a magyar NLP algoritmus
Rengeteget tanult és nagyon komoly sebességet diktált idén a termékfejlesztésben a Neticle. A 2012-ben indult cég csapatának mostanra nemzetközi szinten is sikerült elterjesztenie kimagaslóan pontos nyelvtechnológiára épülő, immár 26 nyelven elérhető megoldásait. Meglévő ügyfeleik és a különböző szakmai fórumok rávilágítottak arra, hogy milyen integrációkra, adatkapcsolatokra és munkafolyamatokat egyszerűsítő fejlesztésekre van a legnagyobb szükség.

A munka eredménye már most látszik. A csapat büszke arra, hogy megszületett az első tengerentúli siker: a letisztult technológiának, valamint a fejlesztői szakértelemnek köszönhetően közös pilotokba kezdtek az amerikai Veritone aiWare-rel, hogy az ügyfelek és ügyfélszolgálatok különböző szöveges visszajelzéseit több nyelven is emberi precizitással tudják elemezni.

A 85-90%-os szövegértési pontossággal bíró, eredetileg magyar nyelvre elkészített Natural Language Processing (NLP) motor keretrendszere könnyedén alakítható új nyelvek elsajátításakor. Mostanra az elérhető nyelvek száma 26-ra nőtt, így például Indonéziában is partnerségre léphetett a Neticle egy helyi médiafigyelő céggel, akiket a piacvezető funkcionalitás és az indonéz nyelvi pontosság győzött meg. Orosz nyelven is kitűnően működik a technológia, ezért is választotta a Neticle-t a Realytics csapata, több millió visszajelzés automatikus elemzésére, valamint a Fraport, a frankfurti mellett több más európai nagyváros repterét működtető vállalat is, négy nyelven érkező utasvisszajelzések elemzésére. A Chanel piackutatási ügyfélinterjúit szintén a Neticle értékeli ki franciául és oroszul is.

Az automatikus és emberi pontosságú szövegelemzés olyan lehetőségeket nyit meg a cégek életében, melyekkel merniük kell élni: a részletes és sok nyelven elérhető eredmények új és stabilabb alapokra helyezik a döntéshozatalt. Büszkék vagyunk rá, hogy a módszereinket világszerte elismerik” - hangsúlyozta Szekeres Péter, a Neticle egyik alapítója.

A Neticle várakozásai szerint a hamarosan teljessé váló európai nyelvi lefedettség (40 nyelv) további vonzerőt ad majd a piacon, és a nyelvtechnológiai szkeptikusoknak is bizonyítani tudják, hogy megfelelő szakmaisággal ez a terület is automatizálható. A cég arra számít, hogy az adatvezéreltség és a digitális automatizációk iránti megnövekedett igény még nagyobb keresletet generál a megoldásaikra, melyek rengeteg időt és jelentős költséget spórolnak a cégeknek, illetve kiindulási alapot adnak a vezetői döntésekhez.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!