A tableten internetezik az amerikaiak többsége

A tableten internetezik az amerikaiak többsége
Az idei évben, első alakalommal, a tablet lesz a legnépszerűbb internet elérési eszköz az Egyesült Államokban.

2012-ben a tablet használat drámai növekedésnek indult minden korosztályban. Az eMarketer becslései szerint ez a tendencia, főként a tabletek árának csökkenésével , továbbra is maradni fog, de közel sem lesz annyira drasztikus, mint az idei évben.

A tableteket gyakran használják otthon is, mivel a nagyobb képernyők tökéletesen alkalmasak olyan szabadidős tevékenységekhez, mint a játék, a zenehallgatás, a közösségi oldalak böngészése vagy a filmnézés.

Az Egyesült Államokban a játékosok alkotják a legnagyobb tablet felhasználó közönséget.  Mintegy háromnegyed részük rendszeresen játszik valamilyen játékot az eszközön. Az eMarketer becslése szerint ez az arány 2014 és 2017 között 89,6 százalékra fog emelkedni, amely mintegy 143 milliós felhasználó számot fog jelenteni.

A második legnagyobb felhasználói csoport azok, akik zenehallgatásra használják a tabletet. Az idei évben az USA-ban mintegy 85 millió ember használta arra az eszközt, hogy letötltött vagy élőben közvetített zenét hallgasson. 2017-re tízből nyolc ember lesz tablet használó és az Egyesült Államokban lakók fele fog zenét hallgatni ezen az eszközön keresztül.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!