A szelfi-drónok lehetnek az új kedvencek

A szelfi-drónok lehetnek az új kedvencek
Az egyedi tartalmak előállításához nyújthatnak segítséget a szelfi-drónok, amilyennel például a Snapchat, illetve a Zero-Zero Robotics is kísérletezik,

Az XDA Developers csapata néhány új háttérkódot fedezett fel a Snapchat alkalmazásban, amely a „Cheerio” nevű új funkcióra utal - írja a Marketingmorzsák. Ez szerintük valószínűleg a speciális drónfelvételek integrációját jelenti. Arról már 2017 óta megjelentek pletykák, hogy a Snapchat megvenné a többek között drónok fejlesztésével is foglalkozó Zero Zero Robotics vállalatot. Eddig egyik fél sem kommentálta az értesüléseket, de egy lehetséges együttműködés valószínűleg nem lepne meg sokakat.

Az XDA Developers szerint az általuk felfedezett kódoknál a Cheerio nagyon nagy vaószínűleg drónra utal. Tavaly májusban pedig pont arról szóltak hírek, hogy a Snapchat felélesztette a drónokkal kapcsolatos terveit, és a Zero Zero Robotics megvásárlása helyett 20 millió dollárt fektetett a cégbe, hogy Snap márkájú drónokat fejlesszenek. A Snap már rendelkezik saját Spectacles kamerával kompatibilis szemüveggel, amely alternatív módot kínál a tapasztalatok megörökítésére és azonnali feltöltésre, vagyis ebbe a koncepcióba tökéletesen beleillene egy drón is, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy a valós világot az alkalmazás digitális effektusaival jelenítsék meg.

Egyelőre sem a Zero Zero Robotics, sem a Snapchat nem beszélt ilyen konkrét tervekről, és az értesüléseket sem kívánták kommentálni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!