A programozható beltéri drónnal gyerekjáték kódolni tanulni

A programozható beltéri drónnal gyerekjáték kódolni tanulni
Az osztálytermi használatra tervezett CoDrone EDU minidrónjai játszva tanítanak meg kódolni, és még az ablakok és a falak sincsenek veszélyben tőlük.

A kódolás olyan alapkészség, amely nélkül nehéz lesz boldogulni a közeli jövőben, eEgyre több startup fejleszt olyan játékokat, amelyekkel a gyerekek egészen kicsi koruktól megtanulják a kódoláshoz szükséges algoritmikai gondolkodást.

A 2012-ben alapított San Diegó-i Robolink termékei – és a hozzájuk tartozó tutorial videók – szintén főleg a gyerekekre és a tizenévesekre fókuszálnak. Már több sikeres kampányt zártak a Kickstarteren, a főleg oktatási célú CoDrone 2016-ban mutatkozott be a közösségi oldalon. Tarolt a 3 évvel később piacra dobott Zümi nevű, programozható önvezető kisautó is, ami képes követni többek között a navigációval, a színek osztályozásával kapcsolatos utasításokat.

Legújabb kampányukban a kifejezetten osztálytermekbe fejlesztett, 12 éves kortól ajánlott CoDrone EDU gyártásához keresnek támogatókat. Akárcsak elődje, a CoDrone Mini, ez is egy kisméretű, könnyű, lekerekített és rugalmas vázzal rendelkező drón, ami egyszerűen csatlakoztatható a távirányítóhoz és a laptophoz, és könnyen programozható a Python vagy a Blockly segítségével. Forrás: kreativ.hu.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: kódolás, drón