A megoldás neve: 3D nyomtatás

A megoldás neve: 3D nyomtatás
Sokak számára kicsit aggasztónak tűnhetnek egy technológia távlatai. A 3D nyomtatás most ilyen kérdésekre kínál néha tényleg ijesztő válaszokat.

A technológia fejlődés ellenzői komoly támadási felületet találtak a 3D nyomtatási technológián. Annak ellenére, hogy számos terülteten továbbra is csak kisérleti stádiumú megoldások léteznek, s az eddig látott 3D nyomtatóval készített tárgyak még messze nem precíziós alkotások, a fegyverkészítés, a biotechnológiai lehetőségek, illetve a étel előállítás területén tett lépések megrettentették az ellenzőket.

A technológiával szembeni aggályokra az első, nagyjából működő nyomtatott pisztoly világított rá. Azóta viszont több területen, például a gyógyászatban is megjelentek a technológia bevezetését szorgalmazók, s olyan jelenleg még megalapozatlan mondatok jelennek meg a sajtóban, amikből arra lehet következtetni, hogy az emberi szervek nyomtatása is elképzelhetőve vált. Ezek a távlatok valóban kicsit ijesztőek.

Az élelmezés területén is akadnak meglepő fejlemények, a 3D csoki nyomtató ezek közül talán a legviccesebb, és az egyik legegyszerűbb is. A technológia mindezek mellett a média egyik legkedveltebb témái közé verekedte magat, annak ellenére, hogy az igazi jelentőségét, helyét még csak most keresgéljük.

"A legújabb termelési eszközök - a digitális gyártástól az online gyári szolgáltatásokig - mindenki számára hozzáférhetővé váltak. Nem kétséges, a nyílt forráskódú tervezésnek és a csináld magad gyártásnak köszönhetően néhány éven belül a globális gazdaság új szereplői, a kreátorok veszik át a bitek uralmát."

Erről is olvashatunk a nemrégiben megjelent Kreátorok című könyben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!