A második negyedévben érkezik a Samsung Galaxy Watch5 okosórákra a hőmérséklet-alapú cikluskövetés

A második negyedévben érkezik a Samsung Galaxy Watch5 okosórákra a hőmérséklet-alapú cikluskövetés
A Samsung Electronics és a Natural Cycles cikluskövető alkalmazás most bejelentett együttműködésének eredményeként a Galaxy Watch5 okosórákra hamarosan elérhetővé válik a hőmérsékletalapú menstruációs cikluskövetés funkció. Először adaptálták a mobilapp különleges algoritmusát okosórára, egyesítve a Samsung kifinomult érzékelő, valamint a Natural Cycles termékenységi ciklust figyelő technológiáját. Ennek köszönhetően a felhasználók még teljesebb képet kaphatnak majd saját menstruációs ciklusukról.

A Galaxy Watch5 okosórák felhasználói nyomon követhetik ciklusuk változását a Cikluskövetés (Cycle Tracking) funkció használatával, amelyet a Koreai Köztársaság Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Minisztériuma (MFDS) is jóváhagyott, az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) hivatalosan is regisztrált, a technológia pedig megfelelt a CE-jelölés követelményeinek is.

„Tudományos és technológiai alapokon nyugvó vállalatként izgatottan várjuk, hogy a Samsunggal közösen olyan prémium élményt nyújthassunk, amellyel előmozdíthatjuk a nők digitális egészségfigyelését" – mondta Dr. Raoul Schwerwitzl, a Natural Cycles társalapítója és társ-vezérigazgatója. "A Natural Cycles alkalmazás már világszerte nők millióinak segített abban, hogy figyelemmel kísérjék termékenységüket, a partnerség révén pedig a Samsung először biztosíthat a Galaxy Watch5 okosórákba integrált, hőmérséklet-alapú, termékenységi ciklust figyelő technológiát.”

A Natural Cycles elkötelezetten kutatja a női egészség megőrzésének lehetőségeit, emellett pedig az élen jár a termékenységet figyelő technológiák fejlesztésében. A vállalat létrehozta a világ első olyan alkalmazását, amelyet a saját fejlesztésű algoritmusuk működtet. Az applikáció a testhőmérséklet és egyéb kulcsfontosságú termékenységi mutatók alapján méri fel a felhasználó egyedi termékenységi állapotát. A Natural Cycles saját technológiáját és algoritmusát biztosítja a Galaxy Watch5 okosórákon elérhető Samsung Health alkalmazáshoz, így működtetve a Cikluskövetés funkciót.

A Samsung az új infravörös hőmérsékletérzékelővel lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy részletesebb képet kapjanak bőrhőmérsékletük változásáról, miközben nyomon követhetik menstruációs ciklusukat. A hőmérsékletérzékelő infravörös technológiát alkalmaz az értékek pontosabb leolvasásához, igazodva a környezeti hőmérsékletváltozáshoz vagy a felhasználó mozgásához alvás közben. A leolvasott adatok titkosítva maradnak, amelyeket a felhasználó saját készüléke tárol, így az okosóra tulajdonosai még nagyobb biztonsággal és nyugalommal kezelhetik az őket érintő egészségügyi adatokat.

„A felhasználóknak mostantól elég csak a csuklójukra pillantani, ha nyomon szeretnék követni menstruációs ciklusukat. A Natural Cycles innovatív termékenységet figyelő technológiája párosul a Samsung kiváló hőmérséklet-érzékelőjével, ennek köszönhetően pedig a felhasználók átfogóbb képet kaphatnak egészségükről és jóllétükről" – nyilatkozta Hon Pak, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletág digitális egészségügyi csoportjának alelnöke és vezetője.

Az új bőrhőmérséklet-alapú cikluskövető funkciók a Samsung Health alkalmazásba belépve lesznek elérhetők a Galaxy Watch5 és Watch5 Pro készülékeken a második negyedévtől, 32 országban, köztük Magyarországon is .

A Galaxy Watch5 és a Galaxy Watch5 Pro készülékekről további információ érhető el az alábbi weboldalakon:

Galaxy Watch5: www.samsung.com/galaxy-watch5

Galaxy Watch5 Pro: www.samsung.com/galaxy-watch5-pro

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!