A magyarok 75 százaléka nem tudja, hogyan jelentsen egy kiberbűncselekményt

A magyarok 75 százaléka nem tudja, hogyan jelentsen egy kiberbűncselekményt
A magyarok elsöprő többségének fogalma sincs, mit tegyen vagy kihez forduljon, ha online bűncselekménybe fut bele, akár áldozatként, akár csak látja, hogy valamilyen illegális tevékenység történik az interneten.

A Reboot Online kutatása az Európai Bizottság adataival dolgozott, hogy kiderüljön, hogy melyik országok a legtudatosabbak, ha online bűnözésről van szó - írja a Marketingmorzsák. Magyarország a kilencedik helyen végzett, miután a kutatás szerint az ország háromnegyedének fogalma sincs mit kell csinálni, kinek kell jelenteni az ilyen típusú bűncselekményeket, illetve 59 százalékuk szerint nem is kapnak elég tájékoztatást arról, milyen veszélyeket rejthet az online világ.

Bár szomorú az eredmény, még így is jobban teljesítettünk mint a spanyolok vagy a dánok, mindkét ország 86 százaléka tanácstalan, kihez forduljon az online bűnözéssel kapcsolatban. A legjobban a máltaiak, görögök és az osztrákok teljesítettek. A kutatásban arra voltak kíváncsiak, hogy az országok tudják-e az ilyen típusú bűncselekményekre specializálódott szerv nevét, weboldalának a címét, esetleg azt a telefonszámot vagy email címet, ahol bejelentést tehetnek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!