A magyar háztartások közel negyedének még nincs otthoni internete

A magyar háztartások közel negyedének még nincs otthoni internete
Az otthoni internetezés egyre népszerűbb: évente 2-3 százalékponttal nő az elterjedtsége, és már a magyar háztartások több mint háromnegyedében érhető el otthoni net, illetve a nagyképernyős tartalomfogyasztást lehetővé tévő valamilyen eszköz – asztali gép, laptop, okostévé vagy tablet. Az otthoni internetes szolgáltatások hazai kínálatában a Yettel idén tavasszal úttörő módon elsőként indított 5G technológián alapuló, lakossági ügyfeleknek szóló, mobilhálózaton nyújtott otthoni internetszolgáltatást, és most meghosszabbítja akcióját, amelyben a szolgáltatás 6 hónapig 0 forintos havidíjért próbálható ki.

Bár még nem éri el a mobilszolgáltatások szinte teljes, 96 százalékos elterjedtségét, de a BellResearch tavalyi kutatása szerint[1] a „nagyképernyős” felhasználásra alkalmas internet – azaz a vezetékes net, valamint a nem mobiltelefonos (pl. okostévén, számítógépen való) internetezésre alkalmas mobilnet – elterjedtsége Magyarországon az elmúlt évtizedben folyamatosan és dinamikusan, évente 2-3 százalékponttal növekedett. Mára a hazai háztartások 76%-a igénybe vesz ilyen szolgáltatást.

Az otthoni internetet ráadásul már egyre többféle „nagyképernyős” eszközön használják. Mintegy 3 millió háztartásban található ilyen eszköz; a legelterjedtebb a PC (a háztartások 72%-a rendelkezik hordozható vagy asztali számítógéppel), de okostévé is van a háztartások közel 40%-ában, táblagép pedig minden ötödik otthonban van. Emellett a háztartások 72%-ában szokott egy vagy több családtag otthon internetezni okostelefonon.

A BellResearch kutatásából az is kiderül, hogy a felhasználók az otthoni internetet elsősorban információszerzésre, tájékozódásra (92%), illetve a kapcsolattartás eszközeként (78%) használják. Ezt követi a tartalomfogyasztás: az otthoni nettel rendelkező háztartások több mint kétharmada (69%) fogyaszt online videómegosztókon tartalmakat, mintegy fele (47%) pedig le is tölt filmet vagy zenét. Az online vásárlás/értékesítés, illetve bankolás, ügyintézés a háztartások nagyjából 40%-ában jellemző otthoni internetes tevékenység, míg a tanulás és a munka körülbelül a harmadukban fordul elő (35%, illetve 29%).

A növekvő lakossági igények kielégítése érdekében a Yettel is kínál országszerte elérhető gyors és stabil otthoni internetszolgáltatásokat, köztük korlátlan adatforgalmat tartalmazó csomagokat, amelyek a mobilhálózatok fejlődésének köszönhetően a vezetékes net alternatívájaként egy teljes háztartás otthoni internetigényét elláthatják.

Az OtthonNet Pro azoknak ajánlott, akik több eszköz párhuzamos egyidejű használata mellett szeretnének otthonra gyors és stabil netet és korlátlan adatforgalmat. A szolgáltatással az 5G-technológiának köszönhetően meghatározott eszközzel és módon akár egyes vezetékes megoldásokra jellemző 1000 Mbit/s letöltési sebesség is elérhető[2].

Az OtthonNet átlagos internetezési szokásokhoz kínál korlátlan adatforgalmat, akár 150 Mbit/s letöltési sebességgel.

Az OtthonNet Lite pedig ott ideális, ahol pedig nem elérhető az OtthonNet Pro vagy az OtthonNet; 500 GB nappali és 500 GB éjszakai adatkeretet kínál, szintén akár 150 Mbit/s letöltési sebességgel.

A szolgáltató promóciójában most mindhárom OtthonNet szolgáltatás 6 hónapig 0 forintos havidíjjal kipróbálható lakossági ügyfeleknek 12 havi hűség vállalása esetén, otthoni mobilinternet-szolgáltatásként. Ha ez idő alatt mégsem elégedettek a szolgáltatással, kötbérmentesen lemondhatják azt.

Annak érdekében pedig, hogy az otthoni internetezéshez a tartalom is biztosítva legyen, az HBO Max szolgáltatás most egy december 31-ig tartó promócióban 3 hónapig díjmentesen érhető el a Yettelnél egy év hűség vállalása esetén. A szolgáltatás az OtthonNet csomagok mellett lakossági tarifákhoz is megvásárolható.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: internet, Yettel, 5G