A magunkon hordozható kütyük éve lesz 2014

A magunkon hordozható kütyük éve lesz 2014
Az mHealth konferencián bemutatott tanulmány szerint a jövő év a testünkön hordozható eszközökről szólhat. Milliárdos üzletté nőtt az okoskütyü piac.

Nem tévedett nagyot az a magyar vállalkozás, amely a napokban az Indiegogo-n indított kampány egy intelligens karkötő megvalósításához gyűjtögetve támogatókat. A felhasználóknak azonban kevéssé sikerült eltalálni az ismert hazai celebbel, Palvin Barbival. Úgy tűnik a kockák már csak ilyenek jobban érdekli őket a technológia.

Visszatérve az amerikai tanulmányra, a kutatók bebizonyították, hogy az áttörést a fitness terület technológiai eszközei indították. Az intelligensnek kevéssé mondható pulzusmérőktől mára eljutottunk az igen komplex adatokat szolgáltató, gyűjtő kütyükig. Az ilyen karpántok, órák aztán beindították a tervezők fantáziáját és sorra születnek az okos órák, karkötők.

Ne feledjük, hogy közben a sporteszközök egy része is elkezdett adatokat szolgáltatni, a Nike cipők ezt már jó ideje tudják. Aztán a tervezők ráébredtek, hogy lassan mindenkinek a zsebében ott van egy eszköz, amely alkalmas lépésszámlálásra, sebességmérésre, adatok továbbítására, némely esetben még telefonálásra is. A mobilokra özönlenek az okos alkalmazások.

A következő évben ezen kísérletek – a Google Glas – megjelenésével további lehetőségekkel szélesíthetik a testünkön hordozható szenzorok felhasználási területeit. A tanulmány becslései szerint jövőre csak a fitness szektorban milliárdos üzlet lesz az intelligens eszközökben.

A 2014-ben az egészségügyben, a sportban, a divatban és a geekek világában is rengeteg újdonság várható, s majd a felhasználók eldöntik, hogy szükségük lesz-e a Palvin Barbival reklámozott okoskarkötőhöz hasonlító kütyükre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!