A lehűléssel az energiahatékonyság is felértékelődik – 5 hasznos app a HONOR-tól, ami segít a spórolásban

A lehűléssel az energiahatékonyság is felértékelődik – 5 hasznos app a HONOR-tól, ami segít a spórolásban
Az ősszel együtt a lehűlés is megérkezett, lassan pedig bekapcsolhatjuk a fűtést. A jelenlegi gazdasági helyzetben nagyon fontos, hogy tudatosan gondolkozzunk a fogyasztás minden területéről, legyen szó a telefonunk használatáról, az áramról, a gázról vagy a vízről. Ebben a cikkben a HONOR öt olyan alkalmazást ajánl, amik segíthetnek ebben!

Átlátni a folyamatokat

Az Energy Consumption Tracker egy egyszerű, könnyen kezelhető alkalmazás, amiben vezethetjük áram-, gáz- és vízfogyasztásunkat, hogy majd később listaszerűen vagy grafikonként áttekinthessük azokat. Ez segíthet felmérni az anyagi helyzetünket, leszűkíteni a nagyobb fogyasztások okait, és hosszú távon tenni azért, hogy hatékonyabb legyen ebből a szempontból is a háztartásunk.

A hosszú üzemidő titka

A HONOR készülékek híresen jó akkumulátorokkal vannak felruházva: elég egy töltés, és hosszú órákig használhatjuk őket. Emellett a SuperCharge funkciónak köszönhetően saját töltőikkel pillanatok alatt használható szintre lehet őket tölteni. Azonban ez is hozzájárul a fogyasztáshoz, és hosszútávon az akkumulátor élettartamának rövidüléséhez. A Greenify segít beazonosítani és hibernálni azokat az appokat, amik kéretlenül futnak a háttérben, gyorsítva a készüléket és mérsékelve a fogyasztását.

Egyedi mérőórák, egyedi appok

Ha van lehetőségünk, érdemes egyedi mérőórákat felszerelni, amikkel még precízebben követhetőek le a változások. Ezekhez gyakran társulhatnak alkalmazások is – ilyen például a My Electric Meter –, ami egyenesen okostelefonunkra küldi a mérőóra aktuális adatait. Az ilyen jellegű aktív és pontos lekövetéssel még hatékonyabban tehetünk az energiatakarékosságért, hosszú távon rengeteget spórolva meg.

Legyen világosság – de nem mindegy, milyen

A nappalok rövidülésével egyre többet kapcsoljuk fel a lámpáinkat, amik szintén jelentős mértékben hozzájárulnak az energiafogyasztáshoz. Nem mindegy, hogy milyen égőket szerelünk be, elvégre a fény erőssége és a hőmérséklete is fontos tényező lehet annak függvényében, hogy épp milyen világítást szeretnénk egy adott szobában. A Led-to-Bulb Converter segít összehasonlítani a különböző izzók fogyasztását, fényerejét és egyéb tényezőit, segítve az ideális típus kiválasztásában.

Okosan a fűtéssel!

A hideg, esős időjárás miatt a fűtés is aktív tényezője lesz a hétköznapoknak. Ha van lehetőségünk, érdemes okos termosztátot felszerelni, amivel telefonunkról, könnyedén szabályozhatjuk a hőfokot – akár szobánként –, hogy feleslegesen ne fogyasszunk a melegebb napokon, vagy ha épp nem vagyunk otthon. A Thermostat app pontosan ebben segít – elég letölteni HONOR telefonunkra, összekapcsolni egy kompatibilis szabályozóval, és máris nem csak egyszerűbb, de energiahatékonyabb lett az életünk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!