A YouTube vetélytársa akart lenni, de csúnyán megbukott az Instagram videós aloldala, az IGTV

A YouTube vetélytársa akart lenni, de csúnyán megbukott az Instagram videós aloldala, az IGTV
3 év után nem próbálkozik tovább az Instagram az IGTV, vagyis a videós aloldal működtetésével. Az insta-videók ezentúl máshol jelennek meg.

Az Instagram 2018 júniusában vezette be az IGTV-t, vagyis azt az aloldalt, ahova a 60 másodpercnél hosszabb videók felkerültek. Céljuk eredetileg az volt, hogy a YouTube versenytársai legyenek. Bár a hosszabb videók már a kezdetekben sem örvendtek nagy népszerűségnek – írja a marketingmorzsak.hu a The Verge cikke alapján.

Az IGTV bemutatásának időzítése meglehetősen szerencsétlenül alakult, hiszen megjelenése után két hónappal megérkezett a TikTok az Egyesült Államokba, ami gyakorlatilag egy az egyben kiirtotta a hosszabb videók iránti amúgy is csekély érdeklődést.

A Facebook most bejelentette, hogy teljesen átalakítja az IGTV brandjét, újragondolják az egész koncepciót. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az aloldal megszűnik, innentől kezdve a főoldalon lesz elérhető Instagram TV néven, így ezentúl a 60 másodpercnél hosszabb videók is bekerülnek és végignézhetőek lesznek a feedben.

A közösségi oldal továbbra is igyekszik tartani a lépést versenytársaival, így jelenleg az Instagram Reels van náluk kiemelt fókuszban, ami tulajdonképpen a TikTok riválisa lenne. A funkció lényege, hogy a felhasználók 3-15 másodperces videókat tölthetnek fel profiljaikra.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!