A Twitter alapítója szerint a bitcoin elhozza az egyesített világot

A Twitter alapítója szerint a bitcoin elhozza az egyesített világot
Dorsey egyre vadabb dolgokat nyilatkozik a kriptovalutáról. Miven nagyon gazdag emberről van szó, még nem adták rá a muszájdzsekit.

Minden hit alapú dolognak, és a jövőjóslás részben hit alapú, elkel egy szakállas próféta, aki kisétál a sivatagból és megmondja a tutit. A bitcoin esetében Jack Dorsey, a Twitter és a Square alapítója jelentkezett is erre a szerepre - írja a Fintechradar.

Dorsey hétfőn a Twitteren jelentette be, hogy a véleménye szerint a bitcoin egyesíteni fog egy mélyen megosztott országot. (Aztán pedig a világot.)

Az országot ugyan nem jelölte meg, de valószínű, hogy az Egyesült Államokról beszél. A világ megváltását pedig még ennyire sem fejtette ki.

Ugyanakkor Dorsey már korábban sem tartózkodott attól, hogy hatalmas, légből kapott állításokat tegyen a bitcoinról. Júliusban egy konferencián egyszerűen csak a világbékét meghozó technológiát látta a kriptovalutában. Később hozzátette, hogy a több bolygón élő emberiség számára is fontos a technológia.

Az utóbbit legalább könnyű kétségbe vonni. A Mars, ahová a bitcoinnal zűrös viszonyt ápoló Elon Musk szeretne átköltöztetni egy kisebb kolóniányi embert, sokkal barátságtalanabb hely, mint bármi a Földön. És a bármibe beletartozik a Vosztok sarkkutató állomás is, ami egy fagyott tavon található az Antarktisz egy különösen barátságtalan pontján. De legalább belélegezhető levegőből nincs hiány ott.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!