A TikTokon terjedő segélykérő kézmozdulat mentette meg egy fogvatartott tini életét

A TikTokon terjedő segélykérő kézmozdulat mentette meg egy fogvatartott tini életét
Egy 16 éves lány a TikTokról tanult kézmozdulattal jelezte, hogy bajban van. Szerencséjére a motoro sofőrje átlátta a helyzetet, így sikerült megmenteni a lányt.

A közösségi média platformokat gyakran éri az a vád, hogy káros hatással vannak a fiatalokra, melynek bizonyosan van igazságalapja, most viszont úgy tűnik, hogy hasznos dolgokra is megtanítja a fiatalokat. Egy 16 éves lány ugyanis a TikTokról tanult kézmozdulattal jelezte egy motor sofőrjének, hogy bajban van – írja a marketingmorzsak.hu.

Kifelé fordított tenyerünkbe először belehajtjuk a hüvelykujjunkat, majd egyszerre rázárjuk a többit. Ez a kézmozdulat árasztotta el nemrég a népszerű videómegosztó oldalt. A mozdulat célja, hogy a családon belüli erőszak áldozatai észrevétlenül tudjanak jelezni, és csendben segítséget kérni. A jelet több civil szervezet is reklámozta.

A jelzést az a 16 éves észak-karolinai lány is megtanulta TikTokról, akit a 61 éves Herbert Brick tartott fogva. A fiatal egy Toyotaban ülve mutatta a jelet egy melléjük gördülő motorosnak, aki értesítette a rendőrséget. A lányt ekkor már napok óta keresték szülei, a hatóságok is eltűntként tartották nyilván. A kézjelnek, és a bejelentő lélekjelenlétének köszönhetően a tinit megtalálták.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!