A The Frame 2024-es szériáját színhű kijelzőjéért díjazta a Pantone®

A The Frame 2024-es szériáját színhű kijelzőjéért díjazta a Pantone®
A Samsung 2024-es The Frame lifestyle televízióját hitelesített ArtfulColor tanúsítvánnyal ismerte el a Pantone , a színszabványok világszerte elismert szakértője. A minősítés kiemeli a The Frame fejlett adaptív színtechnológiáját, amely kivételes színreprodukcióra képes, és megfelel a Pantone hiteles színekre vonatkozó szigorú szabványainak, amelyek az emberi szem számára szinte megkülönböztethetetlenek a szokványos fényviszonyok mellett.

„A felhasználók mindig egyre többet várnak a The Frame-től, a mi célunk pedig, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk – mondta Yongjae Kim, a Samsung Electronics vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – Ezt úgy érhetjük el, hogy olyan kijelzőt kínálunk, amely élethűen ábrázolja a művészetet. A kihívást teljesítettük, ezt hitelesíti a Pantone ArtfulColor minősítése, és a jövőben is azon dolgozunk, hogy fejlesszük a látványt és optimalizáljuk az élményt.”

A „Pantone Hitelesített ArtfulColor Tanúsítvány” értékeli, hogy a kijelzők képesek-e hűen leképezni a fizikai Pantone színkártyák és a Pantone Bőrtónus színkártyák egy skáláját a CIE D65-ös szabvány szerinti megvilágítás mellett. Ez a szabványérték egy olyan megvilágítást jelöl, amely megfeleltethető a nyugat-, illetve észak-európai átlagos déli 12 órai fényviszonyoknak. A The Frame az első olyan kijelző a vállalat történetében, amely megfelel ennek a szigorú hitelesítésnek, megerősítve a Samsung vezető szerepét a színhűség terén, amelyet először 2022-ben a QLED TV termékcsaládnál ismertek el a korábbi „Pantone Hitelesített” minősítéssel .

„Miután szabványos környezeti megvilágításban értékeltük ki a Samsung The Frame okostelevíziót, nagyon elégedettek voltunk a képernyő Pantone-skálának megfelelő színvisszaadás kiváló minőségével – mondta Iain Pike, a Pantone termék- és licencügyekért felelős globális igazgatója. – Ezeknek az eredményeknek a jelentőségét hűen tükrözi, hogy a The Frame a vállalat első olyan televíziója, amely elnyerte a Pantone Hitelesített ArtfulColor minősítését. A műszaki csapatunk az értékelési folyamat során ellenőrizte a megjelenített színek és bőrtónusok élethű minőségét a fizikai mintakártyákhoz képest, a valósághű minőséget megerősíthetjük. Ez egy igazán egyedülálló, értékteremtő képessége az általunk tesztelt Samsung The Frame-nek.”

A The Frame Művészeti módját kifejezetten arra tervezték, hogy a műalkotásokat és fényképeket élethű színekkel mutassa be a szokásos fényviszonyok mellett, például otthon vagy galériákban. Ez a nézők számára magával ragadó élményt nyújt azáltal, hogy a fényerő és az árnyalatok intelligens beállításával a készülék a környezeti fényviszonyoknak megfelelően optimalizálja a képet.

A Samsung csúcskategóriás QLED kijelzőtechnológiáját kihasználva a The Frame már korábban megkapta a Pantone Hitelesített és a Bőrtónus Hitelesített tanúsítványt a Pantone Bőrtónus színek teljes skálájának és a Pantone Matching System (PMS) széles, 2390 színt felölelő spektrumának pontos megjelenítésére. A The Frame matt kijelzője emellett jelentősen csökkenti a csillogást és a tükröződést, így keltve életre a Samsung Art Store mintegy 2300 műalkotásból álló, kiterjedt gyűjteményét.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!