A Telekomnál is lecsaptak a tizenéves hackerek

A Telekomnál is lecsaptak a tizenéves hackerek
Az Nvidia, a Samsung és a Microsoft feltörése után ismét lecsapott a tizenévesekből álló Lapsus$ hackercsoport, ezúttal az amerikai T-mobile rendszerébe törtek be.

A Telekom sem úszta meg a Lapsus$ hackercsoport támadását. A tizenévesekből álló csapat betört a az amerikai leányvállalat rendszerébe, ahonnan a The Verge szerint több projekt forráskódját és adatait ellopták.

A fiatalok az online feketepiacon vásároltak eltulajdonított belépési adatokat, ezek segítségével jutottak be a rendszerbe és indítottak támadást a T-mobile egyes munkatársai ellen. A hackerek eltérítették az alkalmazottak eszközeit, hogy hozzáférjenek a hitelesítési kódokhoz.

A Lapsus$ állítólag a szolgáltató Atlas nevű ügyfélkezelői rendszerébe is bejutott, ahol az amerikai hadügyminisztérium és az FBI alkalmazottainak adatai után kutattak, ezeket azonban nem tudták megszerezni.

A T-mobile nyilatkozatban ismerte el a támadás tényét, de hozzátették, hogy rendszereik a megszokott módon működtek, így időben észlelték a támadást. A lopott azonosítókat megsemmisítették, ügyféladatok pedig nem kerültek veszélybe.

(Forrás: hvg.hu)

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!