A ″Smart″ technológiai még elég buta

A ″Smart″ technológiai még elég buta
Okos-órák, hordozható eszközök, intelligens szemüvegek és testen viselhető kütyüktől hangos az internet. Van aki már meg is unta őket mert buták.

A Kickstarter és az Indiegogo egész tárházát kínálja az okos kütyüknek. Jó részük talál magának gazdát és az újdonság varázsával össze is gyűjt valamennnyi pénzt a projekt sikerére. Jó részük azonban csalódást okoz később a tulajdonosának, mert nem igazán tudják azt adni, amit elvár tőlük a tulajdonosuk.

Az okos szemüvegek programkínálata meglehetősen silány, jó részük még nem használja ki az új technológia adta lehetőségeket. A szupernek kikiáltott órák legtöbbször bosszantóan keveset tudnak, mivel nincsenek rá igazi applikációk. A különböző karperecek és testen hordozható szenzorok nem igazán pontosak, szóval baj van a technológiával hiszen még mindenki tanulja a működésüket, a fejlesztők képtelenek eldönteni, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelniük. 

Olyan az egész, mint egy éjszakai dzsungel, amelyben rengeteg a hang és az árnyék, de általában csak a homályos körvonalak látszanak, tisztán csak az első napsugárban látszik majd minden. Az bizonyos, hogy elképesztő számban jelennek meg a legkülönbözőbb kütyük, de jórészük kérész életű repülésre képes prototípusnál tovább nem jut.

A legnagyobb cégek viszont nem sietnek ennyire, nekik éppen elég az okostelefon adta piac, amelyen meglehetősen tiszta a kép. Az eszközök adottak, a rájuk kerülő applikációs piacon lehet népszerűnek lenni. Ezért az okos telefonok továbbra is esélyesek a speciális kütyükkel szemben, hiszen rengeteg ingyenes, vagy nagyon olcsó alkalmazással simán kiütik a spéci kütyüket. 

A felhasználók egy eszközt szeretnének használni, nem ötöt. Erre még mindig a legjobb eszköz a mobil vagy a tablet. Az ügyesebb kisérletezők megfordították a kérdést, milyen eszközt tudok mobillal vezérelni? Ez az oktalan okos eszközöket feleslegessé teheti, vagy okosodásra kényszerítheti. Ez utóbbi is jó eredményeket hozhat a kütyük világában, mert mindig lesz újabb kisérletező, akit el lehet csábítani majd egy új technológiai gadgettel.

Erről a jelenségről további részleteket lehet olvasni az alábbi blogbejegyzésben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!