A Samsung új OLED modellekkel bővíti az Odyssey Gaming monitorok kínálatát a CES 2024 kiállításon

A Samsung új OLED modellekkel bővíti az Odyssey Gaming monitorok kínálatát a CES 2024 kiállításon
Új Samsung Odyssey OLED gaming monitorok debütálnak a CES® 2024 kiállításon, a világ egyik legnagyobb technológiai eseményén. Bemutatkozik az Odyssey OLED G8, az Odyssey OLED G6 és a megújult Odyssey OLED G9.

Az új Odyssey OLED G9 (G95SD), az Odyssey OLED G8 (G80SD) és az Odyssey G6 (G60SD) olyan teljesítménnyel és vizuális tisztasággal érkeznek, amelyet a gamerek monitoruk kiválasztásánál keresnek.

Az Odyssey OLED G9 egy 49 colos, ívelt, ultraszéles gaming monitor, amely DQHD (5120x1440 pixel) felbontással, 32:9-es képaránnyal és egyéb továbbfejlesztett funkciókkal érkezik. Az Odyssey OLED G8 az első lapos, 32 colos Samsung OLED játékmonitor 4K UHD (3840x2160 képkocka) felbontással és 16:9-es képaránnyal. Mindkét monitor 240 Hz-es frissítési frekvenciát és 0,03ms GTG válaszidőt nyújt. A 27 colos QHD (2560x1440 képkocka) felbontású Odyssey OLED G6 monitor 16:9-es képaránnyal, 360 Hz-es frissítési frekvenciával és 0,03ms GTG válaszidővel rendelkezik.

„A gaming műfajok széles választékával együtt a játékplatformok is egyre változatosabbak – mondta Hoon Chung, a Samsung vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – A Samsung új OLED Odyssey monitorai a gamereket a még inkább magával ragadó játékkörnyezettel és a forradalmi technológiával személyre szabott játékélményt nyújtanak, ezzel nem csak megfelelnek a növekvő elvárásoknak, de felül is múlják azokat.”

A finom árnyalatok technológiái
Mindhárom új modell rendelkezik az OLED Tükröződésmentes (Glare-Free) technológiával, amely minimalizálja a fényvisszaverődéseket, így extra felszerelés nélkül is magával ragadó látványt kínál, a felhasználók pedig egyenletes fényerővel és színekkel játszhatnak szinte bármilyen megvilágítású környezetben.

A VESA DisplayHDR™ True Black 400 segítségével a monitorok hihetetlen részleteket és életteli színeket biztosítanak, függetlenül a megjelenített játéktól vagy tartalomtól. Ráadásul támogatják az AMD FreeSync™ Premium Pro-t a kivételesen zökkenőmentes, alacsony késleltetésű HDR-játékok érdekében.

A három új monitor átfogó fizikai csatlakoztathatóságot kínál, két HDMI 2.1 porttal, egy USB elosztóval és egy DisplayPort 1.4 bemenettel. A felhasználók még nagyobb kényelmet élvezhetnek a VESA -rögzítéssel és az állítható magasságú állvány (HAS) révén, amely dönthető, fordítható és forgatható vezérlőpontokkal rendelkezik.

Összekapcsolt élmények egy teljes ökoszisztémában
Az Odyssey OLED G9 és az Odyssey OLED G8 új Multivezérlés funkciója zökkenőmentes eszközcsatlakozást biztosít a könnyebb, jobb többeszközös élmény érdekében. A Multivezérléssel a felhasználók könnyedén helyezhetnek át képeket és szövegeket Samsung monitoruk és más Samsung készülékeik között – beleértve a tabletet vagy az okostelefont is – így az egér és a billentyűzet irányításával a gördülékenyebben és hatékonyabban dolgozhatnak.

Ezenkívül az Odyssey OLED G9 és az Odyssey OLED G8 tartalmazza a Samsung SmartThings Hubot, amely segítségével a felhasználók különféle – Matter- és Home Connectivity Alliance-kompatibilis – IoT-eszközökhöz csatlakozhatnak, hogy azokat irányíthassák .

Ahogy munkáról játékra váltunk, az Odyssey OLED G9 és Odyssey OLED G8 monitorok valódi szórakoztatóközpontokká válnak, ahol szinte minden megtalálható egyben. A Samsung Smart TV platformmal kiegészítve, az új eszközök hozzáférést biztosítanak a streaming- és felhőalapú játékszolgáltatásokhoz letöltések, tárolási korlátok vagy számítógép/konzol nélkül.

Elegáns dizájn, amely beragyogja a teret
A Samsung most először emelt be lapos OLED-választékot az Odyssey termékcsaládba, valamint először kínál 16:9-es képarányt az Odyssey OLED G8 és az Odyssey OLED G6 megjelenésével. Az új modellek követik az Odyssey OLED termékcsalád egyedi, keskeny fém dizájnját és a vékony keretbe illeszkedő új Core Lighting+ funkciót tartalmaznak.

A Core Lighting+ segít elmerülni felhasználóknak a játék és a szórakozás világában azáltal, hogy környezeti fényt bocsát ki a monitor hátuljából. Az előző modellnél (G95SC) négyszer vékonyabb világítókörrel pedig remekül illeszkedik a vékony, 3,9 mm-es fém kerethez. Az új, karcsú fémállvány szerszám nélkül összeszerelhető és rendelkezik egy 3 mm-es fémlemezzel, amely harmonizál a kijelző kialakításával, valamint helyet biztosít más eszközök számára.

Az új modellekkel a Samsung tovább erősíti OLED-kínálatát és kiemelkedő pozícióját a játékmonitorok piacán. Az Odyssey OLED újításai és az Odyssey Neo sorozat folyamatos fejlesztései – köztük a tavaly a megjelent Dual UHD játékmonitor, az 57 colos Odyssey Neo G9 – olyan funkciókat és teljesítményt biztosítanak, amelyek meghatározzák a játékvilág jövőjét.

Elérhetőség
Az Odyssey OLED G6 monitor G60SD modellje 2024 májusától, az OLED G8 G80SD modellje 2024 júliusától lesz várhatóan elérhető Magyarországon. A Samsung Odyssey OLED készülékekről, valamint a termékcsaládról további információk a Samsung weboldalán érhetők el.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!