A Samsung új, 3D-s térképnézet funkciója a SmartThingsen és a mesterséges intelligencián alapszik

A Samsung új, 3D-s térképnézet funkciója a SmartThingsen és a mesterséges intelligencián alapszik
A Samsung bevezeti új, 3D-s térképnézet funkcióját, amelyet először a CES 2024 kiállításon mutatott be. A 3D-s térkép nézet mostantól minden olyan országban elérhető, ahol a felhasználók hozzáférnek a SmartThings ökoszisztémához.

A Térképnézet virtuálisan leképezi a tényleges alaprajzot a SmartThings alkalmazásban, ezzel egyszerűsítve az otthoni okoseszközök irányítását. A felhasználók jobban ráláthatnak eszközeikre, szinte bármikor és bárhonnan kényelmesen beállíthatják a világítást, a kívánt hőmérsékletet, a levegőminőséget vagy az energiafogyasztást.

A funkció világszerte megoldást kínálhat a háztartásokban növekvő számú csatlakoztatott készülékek kezelésének kihívására, megkönnyítve az okosotthonok vezérlését, hiszen így nem szükséges minden eszközt egyenként megkeresni használat előtt. A kezelőfelületen áttekinthetőbb lesz a felhasználók otthona, továbbá valós időben frissül minden új készülék csatlakozásakor.

A korábbi kétdimenziós Térképnézet eddig csak a ház alaprajzának megadásával működött, az új, 3D-s térképnézet a Samsung készülékek – így például a Bespoke Jet Bot™ robotporszívó – térbeli mesterséges intelligenciájának, valamint a LiDAR szenzorok segítségével felméri és feltérképezi az otthont. Mostantól a felhasználók könnyebben áttekinthetik otthonuk térbeli adottságait és viszonyait a 3D térképeken.

A Térképnézet szűrőfunkcióját is továbbfejlesztették, így a szükséges eszközök hatékonyabban felügyelhetők és vezérelhetők. A funkció célja, hogy a szintén CES 2024 kiállításon bemutatott mesterséges intelligencia segítségével személyre szabottabb és még inkább felhasználóbarát intelligens szolgáltatást nyújtson.

Elérhetőség

A Térképnézet a SmartThings alkalmazáson belül érhető el az Android és iOS-mobilkészülékeken , valamint tévéken . A felhasználók hamarosan további eszközökön – köztük a Family Hub™ hűtőszekrényeken – keresztül is vezérelhetik ilyen módon az okosotthonukat.

A Térképnézetet tavaly Dél-Koreában és az Egyesült Államokban vezették be, mostantól minden olyan országban elérhetővé válik funkció, ahol a felhasználók hozzáférnek a SmartThings alkalmazáshoz.

„A Samsung folyamatosan új megoldásokon dolgozik, hogy a felhasználók kényelmetlenség nélkül irányíthassák otthoni eszközeiket, és a Térképnézet is ezen törekvéseink eredménye – mondta Seungbeom Choi, a Samsung eszközplatform-központjának vezetője. – A jövőben még több ehhez kapcsolódó szolgáltatást és funkciót vezetünk be, hogy a felhasználóink még ideálisabb okosotthon-élményben részesülhessenek.”

A Samsung jelenleg is együttműködik építőipari vállalatokkal, hogy a Térképnézetet lakásokra és irodákra is kiterjeszthessék. A vállalat célja, hogy a funkciók bővítésével világszerte támogassa a felhasználók okoskörnyezetének megteremtését. Ezek közé tartozik a nagyképernyőkre optimalizált felhasználói élmény (UX), amely az üzleti kijelzőket támogatja, valamint a Gyorsvezérlés, amely segítségével a felhasználók egyszerűbben érhetik el a kulcsfontosságú funkciókat.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!