A Samsung bemutatja az összekapcsolt világ nyugalmát

A Samsung bemutatja az összekapcsolt világ nyugalmát
A vállalat központi stratégiájának alapkövei a fenntarthatóbb jövő és az összekapcsolt világ megteremtése.

A Samsung bemutatja, hogyan képes a csúcstechnológia hozzájárulni egy olyan összekapcsolt világ megteremtéséhez, amelyben az okos megoldások és az intuitív élmények tehetik nyugodtabbá a felhasználók mindennapjait. A CES® 2023 kiállításon rendezett sajtótájékoztatón a vállalat és partnerei közösen ismertették, hogyan terveznek együtt egy még inkább összekapcsolt világot építeni, miközben a fenntarthatóbb jövő kialakításában is szerepet vállalnak.

Jong-Hee (JH) Han, a Samsung Electronics alelnöke, vezérigazgatója, valamint a DX (Device eXperience) divízió vezetője kiemelte, hogy a Samsung stratégiája elsősorban az összekapcsolt élmények megteremtésére irányul, olyan életünket meghatározó pontokon, mint az otthonunk, az autónk vagy a munkahelyünk. Mindeközben a vállalat tevékenységét meghatározza a fenntarthatóbb jövő kialakítása iránti elkötelezettsége, valamint az, hogy eszközeivel és megoldásaival személyesebb és intuitívabb élményeket biztosítson a felhasználók számára. A Samsung a még egyszerűbb csatlakoztathatóságára, valamint olyan készülékek tervezésére összpontosít, amelyek fenntarthatóbbá teszik a technológia mindennapi használatát és nyugalmat teremtenek összekapcsolt világunkban.

"Tudjuk, hogy mindezek nagyszabású tervek – mondta el JH Han vezérigazgató. Célunk, hogy megoldást kínáljunk napjaink valós kihívásaira, és alkalmazkodjunk a felhasználók jövőbeli igényeihez és törekvéseihez. Ehhez időre, új megoldásokra, valamint a partnerekkel való hatékony együttműködésre lesz szükségünk. Az úton közösen indultunk el, és elkötelezettek vagyunk célkitűzéseink megvalósítása iránt."

A Samsung vállalati működését a fenntarthatósági törekvései is meghatározzák

A vállalat a fenntarthatósági célok megvalósításával, a jövőbe mutató terméktervezéssel és a stratégiai partnerségek révén továbbra is kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre. 2050-re a vállalat célul tűzte ki, hogy üzleti működéséhez szükséges villamosenergia-felhasználását megújuló forrásokból fedezze, valamint tervei szerint elérheti a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást. Közelebbi távlatban a DX divízió tervei szerint 2027-re 100 százalékban megújuló energiára áll át, és 2030-ra elérheti a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást.

A vállalat fenntarthatósági céljainak elérése érdekében indítja el Mindennapi Fenntarthatóság kezdeményezését, amelynek értelmében a legnépszerűbb eszközei és szolgáltatásai fenntarthatósági funkciókkal érkeznek egy zöldebb környezet kialakításáért. A megújult anyagtervezésnek és az energiahatékony működésnek köszönhetően a vállalat fenntarthatóbb készülékeket állíthat elő.

"A fenntarthatóságot a termékélménybe is beemeljük, így felhasználóinkkal világszerte közösen járulhatunk hozzá egy zöldebb bolygó eléréséhez – mondta Inhee Chung, a Samsung Vállalati Fenntarthatósági Központjának alelnöke. A legnépszerűbb eszközeink közül néhány már most a kiemelkedően környezettudatos készülékek közé tartozik."

A Samsung számos televíziójának és okostelefonjának gyártása során újrahasznosított anyagokat alkalmaz, többek között az óceánokban, tengerekben hagyott halászhálókból származó újrahasznosított műanyagot. A vállalat háztartási készülékei, memóriakártyái és 5G rádiós hálózati chipkészletei pedig hozzájárulhatnak a felhasználók energiatakarékosságához. Emellett a Samsung összekapcsolt szolgáltatásai, mint például a SmartThings Energy és az MI Energiatakarékos üzemmód is segíthetnek a gazdaságos energiafelhasználásban és a költségcsökkentésben, miközben az általános éghajlati hatásukat is redukálják.

A sajtótájékoztatón a Patagonia, a szabadtéri ruházati termékek élvonalbeli gyártója is részt vett, hogy a Samsunggal közösen beszéljenek a mikroműanyagok - a ruhákban gyakran megtalálható apró részecskék, amelyek a mosással az óceánokba, tavakba és folyókba kerülhetnek - elleni küzdelemre irányuló partnerségükről. Vincent Stanley, a Patagonia vállalati vízióért felelős igazgatója többek között az együttműködés során kifejlesztett új mosási technológiáról, a Less Microfiber Cycle-ről[2] számolt be. Az egyes Samsung mosógépekben elérhető funkció akár 54%-kal képes csökkenteni a mikroműanyagok vízbe kerülését a mosási ciklus során. A Less Microfiber Cycle-höz hasonlóan a Samsung és a Patagonia által nemrégiben kifejlesztett új Less Microfiber Filter[4] pedig megakadályozza, hogy a mikroműanyagok nagy része a mosási ciklus végén az óceánba kerüljön.

Eközben James Kwon, az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA – Environmental Protection Agency) fogyasztói elektronikai ENERGY STAR termékmenedzsere bejelentette, hogy a Samsung SmartThings rendszerével a Samsung összekapcsolt otthoni megoldása az első olyan széles körben elérhető intelligens otthoni energiagazdálkodási rendszer, amely elnyerte a rangos ENERGY STAR SHEMS[5] tanúsítványt. A Samsung a fenntarthatósági célkitűzéseinek érdekében továbbra is együttműködik a különböző partnerekkel. A vállalat a Carbon Trusttal és más technológiai vezetőkkel közösen dolgozta ki az iparág első megoldását, amely a felhasználók által használt csatlakoztatott eszközökkel kapcsolatos kibocsátások mérésére, elszámolására és szén-dioxid-mentesítésére szolgál.

Kényelemre épülő, összekapcsolt élmények

A Samsung részletesen ismertette az összekapcsolt világ megvalósítására vonatkozó rövid és hosszú távú terveit. A vállalat sajtótájékoztatóján Jaeyeon Jung, a SmartThings csapatának vezetője kiemelte, hogy az olyan alkalmazások, mint például a SmartThings Home Monitor vagy a SmartThings Pet Care, többek között a monitor és értesítés funkcióknak köszönhetően, kényelmet és nyugalmat biztosíthatnak a felhasználók számára. A Samsung és a SmartThings csatlakoztatott platform számos módon teszi lehetővé egy még intelligensebb otthont kialakítását.

Ennek a jövőképnek kulcsfontosságú része a hatékony együttműködés, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre több készüléküket is összekapcsolják, függetlenül attól, hogy azok a Samsung vagy egy partner márka eszközei. Mivel az iparág a Matter okosotthon-szabvány révén a kompatibilitás új szintjét kívánja elérni, a Samsung elkötelezett e partnerségi filozófia mellett. A SmartThings volt az egyik első márka, amely elfogadta a Mattert, a Samsung pedig alapító tagja a Home Connectivity Alliance-nek (HCA).

A CES sajtókonferencián a Samsung bejelentette legújabb okosotthon-innovációját is, a SmartThings Stationt - az első olyan termékét, amely már a kezdetektől fogva beépített Matter-támogatással érkezik. Ez kényelmes és újfajta módja annak, hogy otthonunkban átéljük a valódi SmartThings-élményeket, valamint segíthet a csatlakoztatott eszközökkel való interakció megkönnyítésében. A SmartThings Station a Samsung vezeték nélküli töltőjét okosotthon-központtá változtatja, amely egyetlen gombnyomással zökkenőmentesen átalakíthatja otthonunk állapotát.

Az összekapcsolt élményeket új partnerségek, például a Philips Hue-val való további együttműködés bejelentésével emeli a vállalat. Jasper Vervoort, a Philips Hue vezető alelnöke és ügyvezetője a Samsung televíziók tartalmának a Philips Hue világítással való szinkronizálásának új módjáról beszélt a Philips Hue Sync TV alkalmazáson keresztül, amely az alkalmazásboltból tölthető le az egyes Samsung TV-kre. Ez az első olyan megoldás, amely további hardver nélkül szinkronizálja a világítást és a Samsung TV-k tartalmát.

Mivel minden eddiginél több eszköz csatlakoztatható egymáshoz, az összekapcsolt ökoszisztémák esetében kiemelten fontos a biztonság és a fejlett adatvédelmi funkciók. A vállalat hamarosan elérhető, új Samsung Knox Matrix[9] megoldása kényelmesen és biztonságosan szinkronizálja a hitelesítő adatokat az eszközök között, miközben az érzékeny információkat a privát blokklánc-technológiának köszönhetően, többszintű kölcsönös felügyelettel védi.

Az összekapcsolt ökoszisztémák előnyei a munkahelyi ingázás során is megmutatkoznak. Marcus Futterlieb, a Harman munkatársa bemutatta a Samsung és a Harman közös terveit, amelyekben az intelligens megoldásoknak és a személyre szabhatóság előnyeinek köszönhetően az utastérben tapasztalható kényelmi megoldásokat részletezik. Az együttműködés egyik legfontosabb eredménye a Harman Ready Care szolgáltatás. A megoldás gépi tanulási algoritmus segítségével gyűjti és dolgozza fel az autó által mért, annak vezetőjével kapcsolatos, fáradtságra és esetleges figyelmetlenségre vonatkozó adatokat. Ennek megfelelően különféle, személyre szabott javaslatokat tesz a kockázatok csökkentése, a sofőr jóléte és az utasok biztonsága érdekében.

Jövőkép

A vállalat több, mesterséges intelligenciát (MI) alkalmazó újgenerációs megoldást és technológiát is bemutatott. A térkonfigurált MI-t alkalmazó készülékek, mint például a JetBot MI+ porszívó, a begyűjtött adatok segítségével még jobb és személyre szabottabb otthoni felhasználói élményt tesz lehetővé.

A Samsung elárult néhány részletet az egyes, 2023-as Samsung Neo QLED 8K és 4K televíziókon elérhető Relumino Mode-ról is, amely megkönnyítheti bizonyos láttássérült felhasználók tartalomfogyasztását. A Relumino Mode kiemeli a vetített körvonalakat, valamint erősíti a kontrasztot és a színeket, így a tartalom tisztább és könnyebben élvezhető lehet. A vállalat a 2018-as CES kiállításon, a C-Lab startup akcelerátor program keretein belül debütált Relumino szemüveg egy új típusát, valamint a hozzátartozó mobilapplikációt is bemutatta a még jobb és személyre szabottabb televíziózás érdekében.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Samsung