A Samsung SSD 990 EVO még jobb teljesítményt kínál a játékhoz, az üzleti és kreatív munkafolyamatokhoz

A Samsung SSD 990 EVO még jobb teljesítményt kínál a játékhoz, az üzleti és kreatív munkafolyamatokhoz
A Samsung a memóriatechnológia élvonalbeli vállalataként bemutatja fogyasztói felhasználásra szánt SSD-kínálatának legújabb tagját: az SSD 990 EVO-t, amely még jobb teljesítményt nyújt, nagyobb energiahatékonyság kíséretében. A mindennapi számítógépes tevékenység, mint a gaming, a munka és a videó- vagy fényképszerkesztés élményének fokozására tervezték. Az NVMe SSD a különböző felhasználói igényekre nyújthat ideális megoldást.

„A Samsung a fejlett memóriatechnológiáit az optimalizált SSD-megoldásokhoz használja. Legújabb fogyasztói felhasználásra szánt termékünkben az innovációt és a praktikumot kombináltuk, hogy javítsuk a felhasználói élményt – mondta Hangu Sohn, a Samsung memória üzletágának alelnöke. – A 990 EVO egyensúlyt teremt a teljesítmény, az energiahatékonyság és a megbízhatóság között, így sokoldalú választás a legújabb interfészhez, amely számos mindennapi feladat ellátására alkalmas, beleértve a játékot, az üzleti munkafolyamatokat és a kreatív tevékenységeket is.”

Fokozott teljesítmény

A 990 EVO akár 43%-kal nagyobb teljesítményt kínál az előző modellhez, a 970 EVO Plus-hoz képest. A szekvenciális olvasási sebesség elérheti akár az 5000 MB/s, az írási sebesség pedig a 4200 MB/s-et. A véletlenszerű olvasási és írási sebességek szintén megnövekedtek, akár másodpercenként 700K input/output műveletre (IOPS ), illetve 800K per IOPS-re.

A Host Memory Buffer (HMB) technológia használatával, amely közvetlenül kapcsolódik az alapprocesszor DRAM-jához, az SSD még DRAM nélküli kialakítás esetén is optimális teljesítményt érhet el. A korábbi általános SSD-kről váltó felhasználók lényegesen nagyobb betöltési sebességet tapasztalhatnak a játékoknál, és gyorsan hozzáférnek a nagyméretű fájlokhoz.

Továbbfejlesztett energiahatékonyság és intelligens hőkezelési megoldás

A Samsung 990 EVO energiahatékonysága a 970 EVO Plus-hoz képest akár 70%-kal növekedett, így a felhasználók hosszabb ideig használhatják számítógépüket anélkül, hogy az akkumulátor üzemideje miatt kellene aggódniuk. Támogatja a Modern Standby funkciót is, amely azonnali be- és kikapcsolást tesz lehetővé megszakítás nélküli internetkapcsolattal és az értesítések zökkenőmentes fogadásával, még energiatakarékos üzemmódban is.

A 990 EVO hőelosztó címkéje hatékonyan szabályozza a NAND chip hőállapotát, így a műveletek folyamatosan működhetnek, anélkül, hogy a meghajtó épsége sérülne.

Sokoldalú SSD a jelennek és jövőnek

A sokoldalú 990 EVO SSD megoldást nyújthat a jelen számítógépes igényeire és a jövőbeli elvárásokra egyaránt. A felhasználók megtapasztalhatják a zökkenőmentes többfeladatos munkavégzés élményét egyetlen SSD-vel, amely kiszolgálhatja a mindennapi tevékenységeket, legyen szó például játékról vagy üzleti és a kreatív munkafolyamatokról.

A PCIe 4.0 x4 és PCIe 5.0 x2 interfészt egyaránt támogató 990 EVO megfelel a PCIe 4.0 M.2 csatlakozókat támogató mai PC-k igényeinek, miközben kompatibilitást, valamint hőszabályozást és energiamegtakarítást is kínál a PCIe 5.0 interfészek számára a jövő alkalmazásaival.

Samsung Magician szoftvertámogatás

A Samsung Magician szoftver egy optimalizálási eszközcsomagot kínál, amely az összes Samsung SSD-hez, köztük a 990 EVO-hoz is fokozott funkcionalitást biztosít. A felhasználók könnyedén és biztonságosan egyszerűsíthetik az SSD-frissítések adatátviteli folyamatát. Ezenkívül a Samsung Magician védi az értékes adatokat, felügyeli a meghajtók állapotát, és időben értesít a firmware-frissítésekről.

A 990 EVO Magyarországon is elérhető, ajánlott fogyasztói ára az 1 TB-os modell esetében 48 990forint, a 2 TB-os modellé 81 990forint.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!