A Samsung Less Microfiber™ szűrő segíthet a mikroműanyagok elleni küzdelemben

A Samsung Less Microfiber™ szűrő segíthet a mikroműanyagok elleni küzdelemben
A Samsung bemutatta az új Less Microfiber™ szűrőt, amellyel jelentősen csökkentheti a mosás során keletkező mikroszálak kibocsátását. A Patagonia ruhamárkával közösen fejlesztett külső mosógép szűrő a 2022-ben bemutatott Less Microfiber™ Cycle mosási technológia sikerére épül, hogy a mikroműanyag-kibocsátást tovább csökkentve lehetővé tegye a hatékony, egyszerű és fenntarthatóbb mosást. Az új szűrő már kapható Koreában, valamint az Egyesült Királyságban, júliustól pedig további országokban is elérhető lesz.

„A világ számos pontján egyre szigorúbb szabályozásokat vezetnek be, hogy csökkentsék az óceánokba kibocsátott mikroműanyagok mennyiségét, ami az emberek számára is egyre nagyobb egészségügyi kockázatot jelent. A Samsung, az Ocean Wise és a Patagonia együtt egy olyan technológiát fejlesztett ki, amely segítségével jelentősen csökkenthetjük az olyan mindennapi tevékenységeinkből származó mikroműanyag-kibocsátást, mint például a mosás – mondta Moohyung Lee, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke, valamint a digitális készülékek üzletág kutatás-fejlesztési csoportjának vezetője. – Az olyan újszerű megoldásokkal, mint a Less Microfiber™ Cycle mosási technológia és a külső mosógép szűrő, a Samsung még több lehetőséget biztosít arra, hogy termékeivel és szolgáltatásaival hozzájáruljon a fenntarthatóbb és környezettudatos mindennapok egyszerű kialakításához.”

Hogyan csökkenthető az óceánokba kerülő mikroműanyag szálak mennyisége?

2022-ben mutatta be a Samsung a Less Microfiber™ Cycle-t, amely részben a Samsung saját fejlesztésű Ecobubble™ technológiájának segítségével akár 54%-kal csökkentheti a mikroműanyag-kibocsátást. A funkció használata során az aktív hab alacsonyabb hőmérsékleten és kevesebb energiafelhasználással segíti a mosószer feloldását és felszívódását, ezáltal a mosás során kevésbé sérül a szövet, amivel csökken a mikroműanyag szálak kibocsátása is. A Less Microfiber™ szűrő újabb előrelépést hozott ezen a téren. A külső mosógép szűrő a mosás során felszabaduló mikroműanyagok akár 98%-át képes kiszűrni és ezzel megakadályozni, hogy azok az óceánokba kerüljenek. Ez a mennyiség átlagosan heti négyszeri használat esetén, évi nyolc 500 ml-es műanyag palacknak felel meg.

A Less Microfiber™ szűrő kialakításának köszönhetően nem csak Samsung mosógépekkel kompatibilis. A vállalat számára a tervezés során ez azért volt fontos szempont, hogy minél többek számára biztosítson lehetőséget a környezettudatosabb mindennapok és hosszú távú fenntarthatóság kialakítására. A Less Microfiber Cycle és szűrő hatékonyságát és fenntarthatóságát igazolják az Ocean Wise által végzett független szakértői vizsgálatok, amelyeket a szervezet legmodernebb, vancouveri laboratóriumában végeztek.

Fenntarthatóbb kényelem a mindennapokban

A Samsung elközelezett amellett, hogy új termékek és technológiák fejlesztésével a fenntarthatóságot a mindennapok részévé tegye a környezetbarát jövő megteremtése érdekében. Az eszközöknek ehhez nemcsak rendkívül hatékonynak kell lenniük, hanem egyszerűen használhatóknak és könnyen elérhetőknek, miközben a környezettudatos szemléletnek a termékfejlesztés során jelen kell lennie.

A Less Microfiber™ szűrő pengéi 65-70 mikrométer széles hálóval fogják fel a mikroműanyagokat, majd ezeket összenyomva a szűrő egyik oldalára irányítják, így az eszközt elegendő havonta kitisztítani.

Az eszközt a Samsung SmartThings alkalmazáshoz csatlakoztatva a felhasználó nyomon követheti, hogy a szűrő egy 0-tól 100%-ig terjedő skálán mennyire telített, és értesítés jelzi, amennyiben tisztításra van szükség, vagy a rendszer hibát érzékel.

A Less Microfiber™ Cycle funkció a 2022-től gyártott egyes Samsung mosógépeken előre beállított opcióként érhető el és egy gombnyomással aktiválható. 2023-tól a funkció egy hálózaton keresztül történő frissítéssel aktiválható a korábbi Wi-Fi-kompatibilis Samsung mosógépmodellek felhasználói számára is.

Egy fenntarthatóbb jövőért

A Less Microfiber™ Cycle és szűrő fejlesztése és bevezetése a Samsung fenntarthatósági útjának legújabb lépései.

„Sok éve támogatunk olyan kutatásokat, amelyek a mikroszálak működését vizsgálják, hogy megtudjuk, hogyan csökkenthetjük a ruhadarabjainkról leváló szálakat, amelyek az óceánok szennyezéséhez is hozzájárulnak – mondta Matt Dwyer, a Patagonia alelnöke, aki az innovációért és a termékek környezetre gyakorolt hatásáért is felel. – Nagyra értékeljük, hogy a Samsung is csatlakozott hozzánk, mivel így közösen megtehetjük a szükséges lépéseket a mikroszálas szennyezés elleni küzdelemben.”

A Less Microfiber™ Cycle és szűrő bevezetésén túl a Samsung folytatja azoknak az új technológiáknak és termékeknek a fejlesztését, amellyel a felasználók mindennapjaik részévé tehetik a fenntarthatóságot. A vállalat továbbra is arra törekszik, hogy a megfelelő partneri együttműködések által környezettudatos megoldásokat kínáljon felhasználói számára.

A szűrő 2023 szeptemberétől, kizárólag a Samsung eStore felületén lesz elérhető.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!