A Samsung 2023-as Neo QLED tévéi elnyerték a Carbon Trust „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványát

A Samsung 2023-as Neo QLED tévéi elnyerték a Carbon Trust „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványát
A Samsung 2023-ban bemutatott Neo QLED termékcsalád hat modellje nyerte el a Carbon Trust „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványát. A szervezet a minősítéssel a karbonlábnyom csökkentéséért tett törekvéseket ismeri el és olyan eszközök kaphatják meg, amelyek szén-dioxid-kibocsátása évről-évre bizonyítottan csökken. Ennek a feltételnek feleltek meg az egyes Samsung Neo QLED 8K és Neo QLED 4K modellek, amelyeknek a teljes élettartamukat tekintve – gyártástól az ártalmatlanításig – bizonyítottan alacsonyabb a szén-dioxid kibocsátásuk az előző év hasonló készülékeihez viszonyítva. A Samsung elkötelezett amellett, hogy a termék teljes életciklusa során előtérbe helyezze a fenntarthatóságot.

„Megtisztelő, hogy a Samsung fenntarthatóságra irányuló célkitűzéseit elismeri a szervezet. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan eszközöket kínáljunk a felhasználóknak, amelyek szem előtt tartják bolygónk védelmét is, és hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövő kialakításához. A világ egyik élvonalbeli tévégyártójaként felelősek vagyunk azért, hogy példát mutassunk olyan technológiákkal, amelyek pozitív változásokat hozhatnak” – mondta Seokwoo Yong, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke és vezetője.

A Carbon Trust egy, az Egyesült Királyság kormánya által alapított globális klímakutató- és tanácsadó szervezet, amelynek célja, hogy reagáljon a klímaváltozásra, és előmozdítsa az üvegházhatású gázok mennyiségi csökkentését. A szervezet a karbonlábnyom-tanúsítványt a teljes termékéletciklus alatt kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének értékelése alapján számítja ki, nemzetközileg elismert irányelvek alapján, a gyártástól kezdve a hulladékkezelési folyamatokig. Kiemelendő, hogy a védjegy nem veszi figyelembe a szén-dioxid-kiegyenlítésre irányuló törekvéseket.

Az egyes 2023-ban megjelent Neo QLED modellek tanúsítványt kaptak, amellyel a vállalat korábbi készülékeinek súlyára és használati fázisban történő energiafogyasztásának csökkentésére irányuló törekvéseit ismerték el. Idén, a Samsung kínálatából 6 modell , köztük három Neo QLED 8K, és három Neo QLED 4K televízió kapta meg a tanúsítványt. A Samsung célkitűzései között szerepel, hogy kiterjessze ezen erőfeszítések hatáskörét, és még több készülékre –, a legújabb QLED, Crystal UHD, OLED tévék, monitorok és kijelzők legújabb modelljeire – is megkapja idén a „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványt.

2021-ben a Samsung egyik Neo QLED modellje az elsők között volt a 4K és nagyobb felbontású készülékek körében, amely megkapta a minősítést. A következő évben 16 eszközt ismertek el a tanúsítvánnyal, 11 modellt a QLED, Crystal UHD és Lifestyle TV termékcsaládokból, öt készüléket pedig a monitorok és kijelzők között.

A Samsung legújabb, 2023-ban megjelent tévékészülékeiről további részletek a Samsung weboldalán keresztül érhetők el.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!