A Rolls-Royce bemutatta a világ leggyorsabb elektromos repülőjét

A Rolls-Royce bemutatta a világ leggyorsabb elektromos repülőjét
A gyártó szerint az új, abszolút elektromos repülőgépe a beleszerelt fejlett akkumulátorcsomagnak köszönhetően méltán nevezhető a világ leggyorsabb elektromos gépének.

A Rolls-Royce a napokban tesztelte Spirit of Innovation nevű abszolút elektromos repülőgépét. A tesztek alapján úgy tűnik, a masina jelenleg a világ leggyorsabb elektromos gépe – írja a HVG a Gizmodo összefoglalója alapján.

A vasmadár egy november 16-irepülésen három kilométeres távolság során érte el az 555,9 km/órás sebességet. Egy másik alkalommal pedig 15 kilométeres távon 532,1 km/órás sebességet produkált. Nem hiába nevezik a világ leggyorsabb elektromos gépének, hiszen az egyik teszten 623 km/órával is képes volt repülni. Ezenkívül egy másik rekordot is megdöntött: 202 másodperc alatt érte el a 3000 méteres magasságot.

A Rolls-Royce szerint a gép a beleszerelt fejlett akkumulátorcsomagnak köszönheti gyorsaságát. Nagyobb teljesítményű akkumulátort még soha nem szereltek repülőgépbe.

A gyártó azt is elárulta, az eredmények azért is lenyűgözőek, mert a gép csak egy hónappal ezelőtt hajtotta végre első repülését.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!