A PC is a felhőbe költözik - Microsoft Inspire 2021

A PC is a felhőbe költözik - Microsoft Inspire 2021
Cloud PC, a Teams-ből elérhető Dynamics 365 vállalatirányítási rendszer, újabb szoftverek a Microsoft Viva platformon – többek között ezek voltak az idei Microsoft Inspire, a cég éves partnerkonferenciájának fontos bejelentései. A független szoftverfejlesztőket az eseményen kiemelt figyelem övezte: ők a Microsoft Marketplace felületén speciális kedvezményekben, mentorált tréningekben, szaktanácsadásban és marketing támogatásban részesülnek, hogy hatékonyabban elérhessék célközönségüket.

A független szoftverfejlesztők kitüntetett figyelmet kaptak az idei Microsoft Inspire partnerkonferencián. A rendszergazdák, a CSP (Cloud Solution Provider) partnerek és általában minden Microsoft partner találhatott olyan új szolgáltatást vagy technológiai innovációt, amely a további üzleti növekedését támogatja. Az Év Microsoft Partnere 2021 díjak átadása után, amelynek nyertese Magyarországon a Kingsol lett, a Microsoft izgalmas technológiai innovációkat is bejelentett az eseményen.

 

A Windows a felhőben bármilyen eszközről elérhetővé válik


A tech szakma évek óta várta és találgatta, hogy mi lesz a Windows 365 márkanév sorsa, amit még 2015-ben védett le a Microsoft. Ma a Microsoft bejelentette: az operációs rendszerét, vagyis a teljes Windows 10 (ősztől a Windows 11) élményt, az appokkal, adatokkal és beállításokkal együtt, elérhetővé teszi a Microsoft számítási felhőjéből streamelve, ami azt jelenti, hogy – a Windows 365 nevű felhőszolgáltatás révén – hozzáférhetővé válik bármilyen eszközön, épp abban az állapotában, ahogy a felhasználója a legutolsó használatkor hagyta. Ezzel egy új, hibrid PC kategória jön létre, az úgynevezett Cloud PC, amely egyszerre használja ki a felhő erőforrásait és az adott eszköz képességeit.  A Cloud PC összes adata a felhőben, nem pedig az adott eszközön tárolódik, amit – a Zero Trust jegyében – többfaktoros autentikáció véd.

További információ elérhető a Microsoft magyar nyelvű News Center oldalán.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Microsoft, PC, Teams