A Microsoft végre kijavítja a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft végre kijavítja a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját
Előfordul, hogy egy szoftverben hiba keletkezik, olyan viszont, amivel a Windows 10 küzd, csak ritkán. A problémát egy különleges fájl megnyitása idézheti elő, ha pedig megtörténik, sok állomány elérhetetlenné válhat a merevlemezen. A Microsoft jelezte: egyszer, valamikor, de azért biztosan érkezik a javítás.

A legutóbbi hibajavító kedden sem kínált megoldást arra a régebb óta fennálló problémára a Microsoft, amely a Windows 10-es felhasználókat érinti - írja a hvg.hu. A hiba gyökere azokban a rendszerkötetekben található, melyeket az úgynevezett NTFS-fájlrendszerben formáztak meg. Az ezeknél (önhibából) aktiválható sérülékenység hatására súlyos adatvesztés állhat be, de egyesek szerint a hiba akár a teljes merevlemezt károsíthatja.

A jelenség hátterében egy különleges, elsőre ártalmatlannak tűnő fájl áll, amelynek puszta megnyitása is végzetes lehet a rendszer számára. A jelenség oka, hogy a Windows nem képes értelmezni a megnyíló fájlt, emiatt az olvashatatlanná válik, a rendszer pedig összeomlik. Egyes kiberkutatók szerint a probléma akkor is előjöhet, ha a problémás karakterláncot a böngésző címsorába illesztik, mintha egy weboldalra próbálna rákeresni valaki.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Microsoft