A Kickstarter nagyon megy

A Kickstarter nagyon megy
A napokban matekoztunk a Mailchimp kapcsán, most megjött a Kickstarter éves beszámolója. Nagyon szép, meggyőzőek a számai és igen csak innovatív.

Sokan fanyalogtak mostanában, hogy vége a közösségi finanszírozásnak, meg a Kickstarter ideje lejárt. Nekik üzenem, hogy érdemes átböngészni a közösségi finaszírozás vezérhajójának éves beszámolóját. 

Nagyon vártam, már a 2013-as számokat, amit tavaly a blogjukban tettek közzé, de a hírlevélben jött. Sosem láttam még ilyen pofás hírlevelet. 

Az alapinfók egyike, hogy mintegy 3 millió ember összesen 480 millió dollár értékben ( kb.105 milliárd forint) adott össze pénzt az oldalon ebben az évben. A sikeres projektek száma 19 911 volt. A siker egyértelmű.

Nem csak a számok elképesztőek, hanem az is, hogy a támogatók egy része, 81 ezer ember 10 különböző projektbe is dobott valamennyit, 975 ember pedig 100-nál is több projektbe segített bele. A közösségi finanszírozás vezérhajó kiváló évet zárt. A rendszer működik, filmek születtek amelyek Oscart nyertek, műholdat lőttek fel a segítségével, technológiai újdonságok láttak napvilágot, művész mozik menekültek meg a bezárástól.
Boldog Új Évet közösségi Finanszírozás.

A képre kattintva lehet csodálkozni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!