A Kickstarter meghódítja Ausztráliát

A Kickstarter meghódítja Ausztráliát
A világ legnagyobb közösségi finanszírozási oldala egy éve indította angol szekcióját, jövő héten Ausztrália és Új Zéland lakói kapcsolódhatnak be.

Kanada szeptemberben szállt be a Kickstarter hálózatának a kiterjesztésébe és igen hamar hozta a megfelelő számokat. A közösségi finanszírozás vezérhajója most az ausztrál és az új zélandi felhasználókat is bevonja a nagy közösségi támogatósdiba.

A pontos számok ugyan még nincsenek meg, de úgy tűnik idén a Kickstarter újabb rekordokat szeretne elérni, s annyak ellenére, hogy komoly szigorításokat vezetett be a projektindításban, fantasztikus sebességgel hódítja meg a világot.

Az európaiak - ha a szigetországot leszámítjuk - még mindig nem élvezhetik a közösségi finanaszírozás legsikeresebb oldalának előnyeit, bár különböző trükkökkel sokan próbálnak bekerülni. A szűrést azonban megszigorították. Hiába az amerikai állampolgárság, a megfelelő papírok elég gyakran visszadobják mostanában a projekteket.

A legújabb szabályok egyike például a legnagyobb vetélytárssá növekedett Indiegogo-t erősíti, a második helyen loholó oldal ugyanis beengedi a korai fázisnban levő ötleteket és nem követeli meg a működő prototípus meglétét. Ezen felül az Indiegogo-n nincs átfutási idő, hosszas procedúra, engedélyezgetés.

A Kickstarter most úgy akar a csúcson maradni, hogy területi alapon terjeszkedik, s az angol nyelvű országokat veszi be szép folyamatosan. Az egy éve indult folyamat első lépése volt az angol aloldal megvalósítása. Ez ma már kiválóan működik, s nem sokkal marad el az amerikai anyaoldal sikerrátájától.

A közösségi finanszírozás lokális szintre vitele eddig sikeres volt, bár az is igaz, hogy Európát még nem próbálták bevenni. Az amerikaitól eltérő szokások és beidegződések miatt Európa lesz az utolsó, amit a Kickstarter stratégiai szempontból fontosnak tart majd, így maradnak a trükkök, az angol, vagy az amerikai ismerősök és jóbarátok bevonása a projektbe, ha sok pénzt szeretnénk gyüjteni az interneten.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!