A Huawei új rendszerével a Gmail és a Google sem fog működni

A Huawei új rendszerével a Gmail és a Google sem fog működni
Immár biztos, hogy a Huawei mobiltelefonokra is ráteszi a céget ért bojkott miatt fejlesztett operációs rendszert, a HarmonyOS-t.

Elkezdődött a Huawei szokásos fejlesztői konferenciája, ahol máris történt egy fontos bejelentés: a kínai cég mobiltelefonokra is ráteszi a ma még csak televíziókon elérhető oprendszerét, a HarmonyOS-t. Ez az szoftver, amit azután fejlesztett ki a Huawei, hogy az amerikai kormány ellenük zajló intézkedései miatt a cég elvesztette az Android-ökoszisztéma kritikus részének használati jogait – és ezzel olyan kritikus programokhoz sem tudnak hozzáférni, mint a Play Áruház, a Gmail és a Google Térkép.

A Huawei kezdetben még úgy fogalmazott, hogy a HarmonyOS idővel képes lehet az Android leváltására, ráadásul eleve gyorsabb platformról van szó, ami így még több felhasználót gyűjthet maga köré. A kínai cég ezután viszont pontosított, és közölte: valójában még évek kellenek ahhoz, hogy a Harmony olyan szintűvé fejlődjön, amely valóban alkalmas lehet egy okostelefon működtetésére.

Úgy tűnik, a cégnél ennél gyorsabban dolgoznak – derül ki a The Verge tudósításából. Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezére ugyanis most egyértelművé tette: elkészült a rendszer második főverziója, amelyet terveik szerint sokkal több eszközre rá tudnak majd tenni – beleértve a mobiltelefonokat is. A sencseni fejlesztői konferencián elhangzott az is, hogy a rendszer telefonos SDK fájljait decemberben fogják megkapni a fejlesztők, a Huawei pedig azt szeretné, ha a gyártó már jövőre ki tudna adni olyan telefonokat, amelyek ezt a szoftvert használják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Huawei, mobil