A HelpAPP nyerte el az Év Legjobb Gyermekvédelmi Tartalma díjat

A HelpAPP nyerte el az Év Legjobb Gyermekvédelmi Tartalma díjat
A 2014. évi “Biztonságosabb Internet Nap” rendezvény alkalmából az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány által életre hívott, gyermekeknek szóló okostelefon applikáció, a HelpAPP elnyerte az Év Legjobb Gyermekvédelmi Tartalma díjat.

Partnereinknek hála  a HelpAPP az UNICEF tavaly elindított, gyermekek elleni erőszakkal szembeni fellépésre szólító világkampányának első lépése lehetett itt Magyarországon. A HelpAPP a világon egyedülálló módon nyújt segítséget a bántalmazás áldozatává vagy tanújává vált gyermekeknek. A mobiltelefon applikáció a gyermekek kezébe adja a megoldást, és segít az erőszak helyzetek felismerésében, elkerülésében és kezelésében.” – nyilatkozta Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság ügyvezető igazgatója.

A HelpAPP mobil alkalmazás segít az erőszak helyzetek felismerésében, elkerülésében és kezelésében. Az alapvető funkciók mellett (segélyhívó, pánik gomb, helyzetjelzés) az applikációval a gyermekek elsajátíthatják az erőszakmentes megoldási módokat, rátanulhatnak a konfliktusrendezés pozitív technikáira.

A HelpAPP fejlesztésében részt vett a Microsoft Magyarország, a Distinction és HD Group.

A Microsoft Magyarország számára fontos szempont, hogy alkalmazásai ne csak szórakoztatóak, hanem hasznosak és lokálisan relevánsak legyenek. A HelpAPP alkalmazás pedig pontosan ilyen. Különböző kutatások is megerősítik, hogy a mai 13 éves fiatalok 93%-ának már van mobiltelefonja, 43%-uk  pedig okostelefont használ. Ezért nem volt kérdés számunkra, hogy támogatjuk-e ezen a platformon is a fiatalok elérését.”  – mondta el Grósz Judit, a Microsoft Magyarország üzletfejlesztési igazgatója.

Fontosnak érezzük, hogy tudásunk legjavával járuljunk hozzá a legégetőbb társadalmi problémák leküzdéséhez. Mobilszoftver-fejlesztő startupként ezért örömmel vállaltuk el a UNICEF magyarországi csapatának felkérését, őszintén bízva abban, hogy az alkalmazás segíti majd a jövő generációinak egészséges fejlődését.” - emelte ki Kapui Ákos, a Distinction társalapítója, technológiai vezetője.

„A HelpAPP témája és a benne rejlő lehetőségek, a kreatív csapat lelkesedését csak erősítette és a csapat minden tagja kiemelt projektként dolgozott az alkalmazás logikai és vizuális felépítésén.” – mondta Fazekas László, a HD Group Kommunikációs Ügynökség ügyfélkapcsolati vezetője.

Az ingyenes applikáció Windows Phone, iOS és Android telefonokra egyaránt elérhető az alábbi linkre kattintva: www.unicef.hu/helpapp.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!