A Google: videokonferencia rendszerek olcsón

A Google: videokonferencia rendszerek olcsón
A Google mostanában érdekes vállalkozásokba fektet. A keresővállalat az olcsó robotok és a borsos árú termosztát után most videókonferenciában utazik.

A nemrégiben felvásárolt - Internet of Things eszköz - termosztátra mondta valaki a napokban, hogy nem hőszabályozó, hanem life quality enchancer device. Valóban, ha így nézzük akkor tényleg értjük, hogy miért is fizetett ennyit érte a Google.

A Mashable szerint most a videókonferencia piacra is betörnének a Google megoldásai. Ezt úgy tűnik azért nem sikerült ingyen megoldani, de mindenképpen a piacon megszokott borsos árakat tartó gyártók alá sikerül kínálni azzal a 999 dolláros árral, amellyel az új rendszert ígérik.

A sokszínűség szép dolog, de úgy látszik lassan semmilyen területen nem mozdulhatunk a Google termékei és szolgáltatásai nélkül. A most megcélzott minőségi videokonferencia megoldások piaca hagyományosan kevés szereplős és ennek megfelelően drága termékekkel szolgálja ki az ügyfeleit.

A rendszer neve Chromebox és a Mac mini rendszer komoly ellenfele lehet. Az alapból 1080p videokamerával szállított rendszer HD minőségű kapcsolatot ígér, tartozik hozzá minden egyéb, amivel lebonyolíthatunk akár egy tengerentúli tárgyalást is.

A cég persze már megint a Google+ és a Hangouts rendszert próbálja előtérbe tolni a piacon lévő hagyományos eszközökkel szemben. Céges környezetben az ár igazán megfizethetőnak látszik, de az otthoni felhasználóknak még ez az ár is elérhetelen.

A bejelentés egy időben történt a Vidyo nevű cég bejelentésével, amely bármely eszközön, - tehát mobilon is - megvalósítaná a kiváló minőségű videókonferencia beszélgetéseket.
Az elemzők többsége úgy gondolja, hogy a Goggle kissé sokfelé "koncentrál", illetve hogy az ilyen stratégia sem hosszú, sem rövid távon nem szokott sikeres lenni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!