A Google véletlenül sorozatgyilkost csinált egy ártatlan mérnökből

A Google véletlenül sorozatgyilkost csinált egy ártatlan mérnökből
Összekeveredett valami a Google rendszerében, és egy olyan ember fotóját tették egy ismert sorozatgyilkos adatlapjára, aki semmi rosszat nem csinált.

A Google rendszerében is előfordulhatnak hibák, ám olyan, mint ami a legutóbb, csak ritkán: a mérnökként dolgozó Hristo Georgiev maga számolt be róla, hogy a keresőcég sorozatgyilkosként ábrázolta az interneten, holott nem követett el semmit - írja a hvg.hu.

Georgiev a blogjában írta meg kálváriáját. E szerint a Svájcban élő (ártatlan) férfi fényképe került a valódi sorozatgyilkos, ugyancsak Hristo Georgiev google-ös adatlapjára. Ez akkor jött elő, amikor a férfi – illetve egy ismerőse – rákeresett a nevére az interneten. Az eset érdekessége, hogy a szócikken belül már az igazi bűnöző képe volt látható.

Ilyen bakinak nem szabadna történnie, de a Google algoritmusa valamiért mégis összemosta az igazi bűnözőről készült szócikket az ártatlan férfi fotójával. A nem gyilkos Georgiev egyébként viszonylag jól kezelte a helyzetet, amely nem sokkal később magától megoldódott. Ebben feltehetően szerepe lehetett annak is, hogy a férfi történetét a média is felkapta.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: google, kereső