A Google megcsinálta Középföldét

A Google megcsinálta Középföldét
Elképesztő kalandot dobott össze a Google az új Hobbit mozi megjelenésére. A keresőben egy fél sor utal rá, hogy nem mindenki elveszett, aki bolyong.

Ha a megszokott Google keresőnk a mai napon nem a hagyományos módon jelent meg senki se csodálkozzon. Nem a megszokott Doodle jelent meg a logóban, csupán egy rövid szöveg a kereső doboz alatt... "Nem mindenki elveszett, aki bolyong. Fedezd fel Középföldét a Chrome-ban." Az egyáltalán nem hivalkodó feliratra kattinva viszont egy világ tárul elénk.

A Googlemaps interaktív Középfölde térképéről indulnak a kalandok. A „Középföldén átívelő utazás” egy interaktív internetes játék, melyet az Oscar-díjas Peter Jackson trilógiájának második része ihletett, melyben J.R.R Tolkien A Hobbit című mesterművét dolgozza fel.

A film helyszíneit, szereplőit fedezhetik fel a rajongók laptopon, telefonon vagy táblagépen egy kitünő applikáció segítségével. A fantázia-világ egy vadonatúj internetes technológiával válik plasztikussá. Az információk mellett játékok is bujkálnak az alkalmazásban, amelyben élmények egész sokasága idézi meg a film hangulatát.

A Google Chrome kísérlet meglehetősen szokatlan promóciós eszközt villant fel az interaktív reklámok rajongóinak. Az eredeti hang megtartása mellett a projekt több tucat nyelven feliratozható. Így világszerte sok millió ember ismerheti meg a történet részleteit játékosan.

A Google térkép csak kiindulási pont, a kaland innen indul, a helyszíneken elfek, orkok, sárkányok várják a lelkes rajongókat. Szerencsére a történetet csak felvillantja az applikáció, kedvet csinál a mozihoz. Aki nem hiszi járjon utána itt.

Az interaktív reklám egy olyan remek darabját sikerült a Google csapatának összedobni, ami új ötleteket adhat a mobil megoldások fejlesztőinek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!