A Google Maps az Android Auto babérjaira tör

A Google Maps az Android Auto babérjaira tör
Mindenki számára elérhetővé válik a figyelemelterelés nélküli vezetés.

Az Android Auto sok sofőrnek teszi kényelmesebbé és biztonságosabbá az utakon való közlekedést, ám van egy komoly hiányossága: nem kompatibilis minden járművel. Ezen változtat most a Google Maps, ami kiadott egy olyan bővítményt, ami lényegében azt tudja, mint az Android Auto, csak éppen nem autóról, hanem telefonról működik, így aki rendelkezik olyan telefonnal, amelyiken működik a Google Maps, az használhatja akár vezetés közben is.

Egyszerűbben lehet kezelni a telefont

Ez a vezetés mód nagyjából úgy néz ki, mintha az Android Auto beleolvadt volna a Google Mapsbe és kapott volna mellé még egy csipet Google Asszisztenst is.

Innentől kezdve sokkal egyszerűbben tudjuk kezelni a telefonunkat vezetés közben és ami a legfontosabb ezt a legtöbb esetben a kezeink tényleges használata nélkül tehetjük meg, amiknek amúgy is jobb helyük van a kormányon.

(via Gsmarena)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …