A Függetlenség Napja számokban

A Függetlenség Napja számokban
A Visual.ly összegyűjtötte az amerikai ünnepre vonatkozó infografikákat. A 1776 július negyedikén aláírt függetlenségi nyilatkozat számokban.

Amerika ünnepel, a Függetlenség Napja nemzeti ünnep 1776 óta. Persze azóta sok minden történt szóval volt miről infografikákat készíteni a lelkes hazafiaknak. Érdekes adat például, hogy az alapító atyák korában mindössze 2,5 millió "amerikai" élt a kontinensen a mai 316 millióval szemben. A történelmi dokumentumok és az infografikák egybe hangzó állítása szerint a nyilatkozat már másodikán kész volt, csak korrektúrázni kellett, előkészíteni az aláírásra, ami két napig tartott.

Azt is megtudhatjuk, hogy 56-an írták alá, akik közül a legidősebb Benjamin Franklin (70) illetve a legfiatalabb Edward Ruthledge (26) volt. Ebben az időszakban összeszen 16 kolónián éltek az amerikaiak.

A most megkérdezett amerikaiaknak mindössze 58 százaléka tudta megmondani hogy pontosan melyik évben írták alá a legfontosabb amerikai okiratot, 26 százalék nem volt biztos az évben és 16 százalék teljesen más évet nevezett meg.


Ezen az ünnepen fogy a legtöbb sör, illetve a legtöbben ilyenkor grilleznek, a többi ünnephez képest. Az ünneplők 68 százaléka piknikezik, 49 százalékuk pedig sosem hagyja ki a hagyományos tüzijátékot.

Az ünnep anyagi vonatkozásában a mulatozók 344 millió dollárt költenek sörre, s ez súlyos problémákat okoz az utakon száguldozó ittas vezetők miatt.

Az infografikák itt érhetók el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!