A Cisco netre kapcsolja az autókat

A Cisco netre kapcsolja az autókat
Biztonságosabb vezetést, teljes hálózati kapcsolatot, navigációs és integrált kommunikációs szolgáltatásokat ígér a jövő autójában a Cisco. A hálózat a vezetők kényelmét is szolgálja.

A Google önállóan működő autója után, úgy tűnik a legnagyobb hálózati szolgáltató is az autózás céljaira fejleszti a legújabb ötleteit. A Continantal és a Cisco tegnapi michigani bemutatóján az autózás jövőjét láthatták a szerencsés újságírók.

A felhő alapú adatszolgáltatások között a valós idejű forgalom és dugófigyelés, a vezető nélküli szenzorokra és központi információkra épülő informatikai és kommunikációs megoldások már nem számítanak igazi újdonságnak, de a Cisco technológiáin alapuló összetett koncepció első bemutatóján mindezt egyesítve nagyon izgalmas jövő rajzolódik ki a autóvezetés és a technológia összefonodásából.

A hálózati technológiák magas rendelkezésre állása és sokszoros túlbiztosítása megteremtheti azokat az alapokat, amelyekkel biztonságossá tehetők a hálózatokról származó információkkal működő járművek.

A 3G technológiákat a 4G adatátvitel váltja le, amely természetesen a netes és mobilos mindennapokban is általánossá válnak majd. A Cisco még számos újdonságot tartogat a média és a kommunikációs hálózatok hátterében húzódó technológiák területén. 

Ritkán nézünk ugyan a mindennapos internet és mobil technológiák mögé, mégis az ilyen proof-of-concept állapotú ötletek viszik előre azt a szektort, amely megteremti a Facabook, a Google és a YouTube folyamatos működését is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!