A ChatGPT-vel felruházott Bing döntheti meg a Google egyeduralmát?

A ChatGPT-vel felruházott Bing döntheti meg a Google egyeduralmát?
Mára felnőtt egy egész generáció, amely nem is nagyon ismer más keresőmotort, mint a Google. A Yahoo! egykori sikersztorijának lecsengése után egyeduralkodóvá vált Google-vel szemben már többször próbált támadni a Microsoft, de a Bing nevű keresője sosem kapott igazán szárnyra.

Az Information értesülései szerint azonban most minden eddiginél komolyabb fegyvert készül bevetni a cég: a ChatGPT technológiáját használná a keresési találatok megjelenítésénél. Az OpenAI mesterséges intelligenciájával a Bing emberibb választ adhatna a kérdésekre, és a némely esetben nehezen kitalálható keresőkifejezések helyett egyszerű kérdéseket lehetne feltenni a keresőmotornak.

Ez arra is lehetőséget adna, hogy a Bing a Google-höz hasonlóan egyből értékes információkat nyújtson a felhasználónak egyszerű linkgyűjtemény helyett. Míg a Google a Knowledge Graph nevű tudásbázist használja a híres emberek, helyek vagy szervezetek legfontosabb információinak megjelenítésére, a Microsoft a ChatGPT segítségével tudna hasonló paneleket a keresők elé tárni.

A Google korábban már közölte, hogy egyelőre nem tervez mesterséges intelligenciát használó chatbotokat használni a keresőmotorjában, azokkal ugyanis még elfogultságukban és tényszerűségükben is komoly problémák vannak.

A cikk teljes tartalma a Qubit. oldalán olvasható el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!