A ChatGPT átment a világ egyik legjobb üzleti egyetemének záróvizsgáján is

A ChatGPT átment a világ egyik legjobb üzleti egyetemének záróvizsgáján is
A philadelphiai Pennsylvaniai Egyetem Wharton üzleti iskolájának oktatója, Christian Terwiesch kíváncsiságból kipróbálta, hogyan teljesítene a ChatGPT az MBA-program záróvizsgáján.

Kimagasló eredményeket ugyan nem ért el a chatbot, azonban egy B vagy B- minősítésre (ez olyan, mint Magyarországon a 4-es vagy a 4-es alá) futná a teljesítményéből.

Kísérletéhez Terwiesch a korábban minden hallgató számára kötelező operációmenedzsment tantárgy vizsgakérdéseit használta fel, ezeket adta meg az OpenAI által fejlesztett chatbotnak. A professzor szerint egyes feladatokra szinte tökéletes válaszokat adott a ChatGPT, máskor viszont a hatodikos általános iskolás tudásanyaggal sem birkózott meg, írja a Business Insider.

Az üzleti modellekkel kapcsolatban például meglepően jól dolgozott önállóan is, de amikor több változóval és kimenettel kellett számolnia, már könnyen előfordult, hogy elakadt a feladatban. Ilyenkor jól jön néhány segítő, tisztázó kérdés az oktató szerint, aki ilyenekkel támogatta a ChatGPT munkáját, ami ezek után tényleg jó megoldásokra jutott.

A cikk teljes tartalma a Qubit. oldalán olvasható el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!