A 10 legnagyobb hülyeség, amit a telefonunkkal tehetünk

A 10 legnagyobb hülyeség, amit a telefonunkkal tehetünk
Elkészült egy lista, aminek szintje minden pontját érdemes lenne megfogadni. Megdöbbentő tények arról, hogy miket is csinálunk a telefonunkkal.

Az okostelefonunkban őrizzük a munkánk és a magánéletünk minden adatát. Ha elveszik, vagy ellopják készülékünket igen nagy a baj, jönnek a kétségbe esett levelek, hogy minden elveszett. Ennek ellenére a felhasználók többsége (kétharmada) nem használ jelszót telefonja védelmére.

Általában elképesztően lazán kezeljük a biztonsági kérdéseket, adatainkat és internetes kommunikációnkat. Ezeket a hibáinkat gyüjtötte csokorba a Venture Beat oldalán megjelent infografika, amelynek minden megállapításával egyetértünk.

El kell fogadnunk, hogy a mobil eszközeink egyre inkább a munkaeszközeinkké válnak, nem csak a magánéletünk és kommunikákációnk része. Nem véletlen, hogy a céges eszközök jelentik mostanában a legnagyobb kihívást, hiszen nagyon nehéz szétválasztani rajtuk a magán és a hivatalos munkánkhoz kötődő aktivitásokat.

A telefonunk és a tabletjeink a legfontosabb munkaeszközeinkké léptek elő, a laptopokat és a desktopokat meghaladó technológia és mobilitás hatalmas előnyt ad a felhasználóknak, de jó lenne bölcsen és biztonságtudatosan használni ezeket, mert az adatvesztés és a rosszindulatú támadások egyre inkább fenyegetik a folyamatosan használt kütyüinket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!